Alfa Romeo Crosswagon Q4 1.9 JTD

Alfa Romeo er inne i en stor modelloffensiv og i nærmeste fremtid vil det dukke opp mye spennende fra Alfa. I tillegg til Crosswagon Q4 kommer også Sportwagon Q4, GT, facelift på 147, nye 159 og Brera. I første omgang har vi kjørt Crosswagon, men en GT står også parkert på tunet akkurat nå.

Publisert
Sist oppdatert

Alfa Romeo har antagelig sett seg lei på at andre produsenter stikker av med store markedsandeler i 4x4-klassen. I Norge har Alfa i tillegg slitt med et elendig salg. Et totalt salg på 164 biler i 2004 og 127 biler 2003 er beviset på det.

Firehjulsdrift er nå på full fart inn i Alfa Romeo-modeller og på Crosswagon har til og med bakkeklaringen økt. Den samme firehjulsdriften vil også leveres til Sportwagon, men da med normal bakkeklaring. Begge bilene får tilnavnet Q4 som indikerer at det er drift på alle hjulene. Crosswagen har 6,5 centimeter høyere bakkeklaring enn Sportwagon.

Torsen

Alfa Romeo har som kjent motorene på tvers. Likevel har Alfa valgt å utstyre bilene med Torsen-differensial. For eksempel utstyrer ikke Volkswagen-konsernet sine biler med tversstilte motorer med Torsen. De bruker en Haldex-kobling som drar med seg bakhjulene etter behov. For Crosswagon sin del betyr Torsen-differensialen at det er kontinuerlig mekanisk overføring til alle hjul. Alfa har i tillegg satt opp fordelingen slik at du i utgangspunnktet har 42 prosent av kreftene foran og 58 prosent bak. Under akselerasjon kan opptil 70 prosent av kreftene sendes bakover og ved overstyring kan kraftfordelingen bakover reduseres helt ned til 40 prosent. Dette gjør at den føles balansert og at den blir lettkjørt under krevende forhold. Hvis man likevel skulle være uheldig vil det elektroniske stabilitetssystemet (ESP) hjelpe deg tilbake på rett spor. Dette er en del av standardutstyret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer