Alfa Romeo MiTo testkjørt

Alfa Romeo har nylig fått en ny importør i Norge. Og nå kommer også snertne MiTo hit til landet.

Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er firmaet RSA i Drammen som nå står for importen hit til landet. Fra før har denne importøren agenturet for Suzuki, Isuzu og Fiat.

Den lille, sporty MiTo er en bil vi har ventet på lenge - den bringer et friskt pust inn i småbilverdenen med sine typiske Alfa Romeo-stilelementer og originale design. Den har ikke tidligere vært tilgjengelig her i landet, men allerede sommeren 2008 prøvekjørte vi bilen nord for Milano.

Vi kjørte den riktignok utstyrt med litt andre motorer enn de som i hovedsak tilbys i Norge, men vi fikk da et ganske gjennomgående kjennskap til modellen.

Importøren har opplyst oss om prisene på interessante versjoner.

Velutstyrt fra 250.000 kroner

I Norge starter prislisten på 250.000 kroner (vel... OK, hundrelappen under, da), for et eksemplar motorisert med 1,4-liters bensinmotor på 105 hestekrefter (alternativt en dieselmotor med 95 hester) - faktisk temmelig imponerende utstyrt med 2-soners klimaanlegg, sportsinteriør, tåkelys, sporty 17-tommers aluminiumsfelger og ryggesensor.

For den som vil ha litt mer pepper tilbys bilen med en 1.6 dieselmotor på 135 hestekrefter til rett under 280.000 kroner, mens den virkelig kraftfulle 170-hesters Distinctive Sport kroner listen med 330.000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.