Alfa Romeo Sportwagon tøffest

De 37 konkurrentene var sjanseløse da DinSides lesere kåret Sportwagon til Norges tøffeste stasjonsvogn. Volvo V70 og Audi A4 tok andre- og tredjeplass.

Publisert
Sist oppdatert

Alfa Romeo Sportwagon fikk hele 1.072 av de drøye 7.000 stemmene som ble avgitt og tok dermed en soleklar seier i vår uhøytidelige avstemming. Vi er nok ikke alene om å ha en liten mistanke om at Klubb Alfa Romeo Norge har hatt en finger med i spillet, noe som vitner om et varmt engasjement for dette tradisjonsrike bilmerket.

Kom i 2000

Den italienske Sportwagon er stasjonsvognutgaven av sedanen 156, som var på banen allerede i 1997 og som vant den europeiske Årets bil-tittelen året etter. Sportwagon kom først i 2000 og kunne i likhet med sin sedan-fetter skilte med en nydelig grill og elegant integrerte håndtak i bakdørene. I 2003 fikk Sportwagon en ansiktsløfting, som blant annet inkluderte en enda vakrere og mer særpreget front.

Inntil 250 hestekrefter

I dag leveres Sportwagon med en rekke ulike motorer fra en 1,6-liters 120-hester til en 3,2-liters V6-motor som yter 250 hestekrefter. 1,9- og 2,4-liters dieselmotorer finnes også, men disse føres ikke av den norske Alfa-importøren.

Vi viste spionbilder av den kommende 157 allerede i sommer og kunne da fortelle at sedanen er på plass i løpet av årets første kvartal, mens Sportwagon sannsynligvis lanseres til høsten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer