TEST: Skoda Superb iV PHEV stasjonsvogn

All grunn til å være stolte

Det er ikke uten grunn at Skoda har fått selvtillit. Nå produserer de familiebiler vi mener er som skreddersydde for nordmenn.

SKODA SUPERB IV PHEV: Skoda har gått fra å være uglesett til å produsere gode familiebiler. Denne nye ladbare hybrid-stasjonsvogna vil nok havne i hendene på mange norske familier.
SKODA SUPERB IV PHEV: Skoda har gått fra å være uglesett til å produsere gode familiebiler. Denne nye ladbare hybrid-stasjonsvogna vil nok havne i hendene på mange norske familier. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På sine nyere biler har Skoda klistret bokstavene sine utover hele hekken:Š-K-O-D-A! Dette vitner om at det gamle østeuropeiske bilmerket har fått selvtillit.

Det har de grunn til. Det har blitt stuerent å kjøre rundt i Skoda. Og siden Volkswagen-gruppen kjøpte dem i år 2000, har bilene bare blitt bedre. I dag sees det likevel på som tyskernes «billigmerke», bak «premiummerket» Audi og «folkebilene» til Volkswagen.

Spørsmålet er bare om Skoda ikke er mer enn bra nok i 2020. Vi har tatt en nærmere titt på hybridversjonen av Skoda Superb, i stasjonsvognutgave.

God plass

På godt og vondt er dette ingen SUV. I dag er det mange nordmenn som trakter etter en høyrest bil, med enkel inn- og utlast - samt inn- og utstigning. På den annen side er det vanskelig for en SUV å konkurrere med plass for penger-verdien til en stasjonsvogn.

Man kan ikke komme utenom å nevne plassen i Skoda Superb. I bagasjerommet, på 510 liter, får du god plass til barnevogn og ytterligere bagasje.

Det er dessuten plass til to barnevogner, om den ene legges på siden. Behovet for dette er nok uansett lite, da de fleste heller ville hatt en tvilling-vogn til disposisjon i flerbarns-tilfeller.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.