Alle kan kjøpe business-bil

Alle har rett til å kjøpe såkalte business-modeller, som ofte er svært gode kjøp. Enkelte bilselgere er likevel frekke nok til å forsøke å bløffe våre lesere om at business-modellen kun kan selges til firmabilkunder.

Publisert
Sist oppdatert

Vi har i det siste fått flere henvendelser fra lesere som er blitt nektet å kjøpe gunstige business-modeller - deriblant hos Ford-, Mazda- og Opel-forhandlere. Selv om det er mindre enn ett år siden vi omtalte denne problemstillingen, ser det derfor ut til å være nødvendig å ta opp dette temaet nok en gang.

Ofte svært gode kjøp

For det første - såkalte business-modeller er biler som er tilpasset den norske firmabilbeskatningen. Fordi business-modellene er tilpasset de ulike skatteklassene, koster de typisk 199.900, 249.900 og 299.900 kroner. I motsetning til det som er vanlig, får du både vinterhjul og radio inkludert i prisen, ofte også metallic lakk. Fordi firmabilkundene er en stor og viktig kundegruppe, er business-bilene i tillegg ofte aggressivt priset, noe som betyr at de kan være svært gode kjøp.

Også for privatkunder

For det andre - det er ingen tvil om at alle har rett til å kjøpe business-modeller, også privatkunder. Så lenge en pris er oppgitt i butikk-lokalet, på frontruten, i annonser og så videre, er det ikke lovlig å diskriminere mellom ulike kundegrupper.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer