Bompenger

Alle lyssignal i bomstasjoner fjernes

Alle lyssignal i bomstasjoner over hele landet skal fjernes. De slukkes samtidig 6. april 2019.

FJERNES: Lyssignalene ved bomstasjoner fjernes. Alle lysene slukkes samtidig over hele landet, 6. april. Foto: Vegdirektoratet
FJERNES: Lyssignalene ved bomstasjoner fjernes. Alle lysene slukkes samtidig over hele landet, 6. april. Foto: Vegdirektoratet Vis mer
Publisert

Det er altså snakk om lyssignalene i bomstasjonene som signaliserer om du har dekning for passeringen eller ikke; såkalte «kvitteringslys» for passeringer som står plassert foran hver bomstasjon i hele landet.

Grunnen til at disse skal fjernes, er ifølge Vegdirektoratet både et økonomisk aspekt - men også at det er usikkert hvor mye nytte bilistene har av disse signalene.

Ifølge Vegdirektoratet koster det mye penger å etablere og drifte lysene. I tillegg er det ifølge Vegdirektoratet usikkert hvor stor nytte trafikantene har av lyssignalene.

- Vi har derfor besluttet at alle lyssignal i bomstasjoner skal fjernes, opplyser Egil Aasheim som leder Kontor for Autopass i Statens vegvesen, Vegdirektoratet.

Dinside har tidligere skrevet om de forvirrende lyssignalene.

Han sier videre at dette er ett av flere tiltak i forbindelse med gjennomføringen av bompengereformen, der det er ønskelig å forenkle innkrevingen av bompenger for å få til mer effektiv drift.

Kan ta noe tid før stolpene fjernes

Forslaget om å fjerne lyssignalene har vært ute på høring der blant annet bompengeselskaper, bilbransjen, kommuner og fylkeskommuner har fått mulighet til å komme med innspill.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer