Bompenger

Alle lyssignal i bomstasjoner fjernes

Alle lyssignal i bomstasjoner over hele landet skal fjernes. De slukkes samtidig 6. april 2019.

FJERNES: Lyssignalene ved bomstasjoner fjernes. Alle lysene slukkes samtidig over hele landet, 6. april. Foto: Vegdirektoratet
FJERNES: Lyssignalene ved bomstasjoner fjernes. Alle lysene slukkes samtidig over hele landet, 6. april. Foto: Vegdirektoratet Vis mer
Publisert

Det er altså snakk om lyssignalene i bomstasjonene som signaliserer om du har dekning for passeringen eller ikke; såkalte «kvitteringslys» for passeringer som står plassert foran hver bomstasjon i hele landet.

Grunnen til at disse skal fjernes, er ifølge Vegdirektoratet både et økonomisk aspekt - men også at det er usikkert hvor mye nytte bilistene har av disse signalene.

Ifølge Vegdirektoratet koster det mye penger å etablere og drifte lysene. I tillegg er det ifølge Vegdirektoratet usikkert hvor stor nytte trafikantene har av lyssignalene.

- Vi har derfor besluttet at alle lyssignal i bomstasjoner skal fjernes, opplyser Egil Aasheim som leder Kontor for Autopass i Statens vegvesen, Vegdirektoratet.

Dinside har tidligere skrevet om de forvirrende lyssignalene.

Han sier videre at dette er ett av flere tiltak i forbindelse med gjennomføringen av bompengereformen, der det er ønskelig å forenkle innkrevingen av bompenger for å få til mer effektiv drift.

Kan ta noe tid før stolpene fjernes

Forslaget om å fjerne lyssignalene har vært ute på høring der blant annet bompengeselskaper, bilbransjen, kommuner og fylkeskommuner har fått mulighet til å komme med innspill.

Konklusjonen er at alle lyssignal i landet skal tas ned. Lysene skal derfor slukkes ved samtlige bomstasjoner 6. april 2019.

Stolpene blir imidlertid stående en stund til.

- Vi regner imidlertid med at det vil ta noe tid før vi får fjernet alle lysstolpene i hele landet, men vi vil sørge for at dette skjer så snart det er praktisk mulig, opplyser Aasheim.

Ifølge Vegdirektoratet får du heretter opplysning om passeringer og priser via Min side hos det bompengeselskapet som du har tegnet Autopass-avtale med.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer