Alle punktene i "Spar mer enn drivstoff"-kampanjen

Publisert
Sist oppdatert
Spar mer enn drivstoff-kampanjen
  
1Sjekk bilen regelmessig på et verksted og peil oljen. Biler som vedlikeholdes godt, kjører mer effektivt og er med på å redusere utslippet av CO
  
2Kontroller lufttrykket i dekkene dine hver måned. Dekk med for lite luft kan øke drivstofforbruket med inntil 4 %*.
  
3Fjern unødig vekt fra bagasjerom og baksete. Jo tyngre bilen er, desto hardere må motoren arbeide, og desto mer drivstoff forbrukes.
  
4Lukk vinduene, særlig ved høy hastighet, og fjern tomme takstativer. Dette vil redusere luftmotstanden og kan senke utslipp av CO2 med inntil 10 %**.
  
5Bruk klimaanlegget bare når det er nødvendig. Unødig bruk øker forbruket av drivstoff og CO2-utslipp med inntil 5 %**.
  
6Begynn å kjøre med en gang du har startet motoren, og skru av motoren når du står stille i mer enn ett minutt. Med moderne motorer kan du kjøre av gårde så snart du har startet motoren, og dermed unngå å bruke ekstra drivstoff.
  
7Kjør i fornuftig hastighet, og fremfor alt, kjør rolig. Hver gang du akselerer eller bremser kraftig, bruker motoren mer drivstoff
 og produserer mer CO
8Skift til høyere gir så tidlig som mulig når du akselererer. Bruk av høyere gir er økonomisk i forhold til drivstofforbruket.
  
9Prøv å gjøre ditt til at trafi kken fl yter. Se på trafi kken foran deg, slik at du kan unngå unødvendig stans og oppstart.
  
10Vurder å dele bil med andre på vei til arbeid og i fritiden. Da gjør du ditt for å hindre kø og å redusere drivstofforbruket.
  
Norsk Petroleumsinstitutt er ansvarlig for den norske delen av denne intereuropeiske kampanjen.

Mange hull i stor CO2-kampanje

  1. Alle punktene i "Spar mer enn drivstoff"-kampanjen
Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer