Ny stor tilbakekalling for Polestar 2

Alle tilbakekalles

Bare uker etter forrige gang må den ferske elbilprodusenten igjen tilbakekalle tusenvis av biler i Norge. Kun få slipper verkstedbesøk.

I TRØBBEL: Den nye svensk-kinesiske elbilen Polestar 2 er godt mottatt i Norge, men bare i oktober er det rapportert en mengde feil. Foto: Øystein B. Fossum
I TRØBBEL: Den nye svensk-kinesiske elbilen Polestar 2 er godt mottatt i Norge, men bare i oktober er det rapportert en mengde feil. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag ettermiddag har Polestar iverksatt en ny tilbakekalling av den populære elbilen Polestar 2.

På få måneder er det allerede blitt registrert 1793 eksemplarer av elbilen i Norge, om vi også tar med de ubekreftede oktobertallene fra i dag (elbilstatistikk.no). Nærmere 1000 av disse elbilene ble registrert i september.

Etter at samtlige kundebiler ble tilbakekalt i starten av oktober, fordi at noen eksemplarer plutselig skal ha stanset under kjøring, er det nå problemer med den elektriske omformeren, samt varmepumpa til batteriet som gjør at tusenvis av Polestar 2-biler kalles tilbake.

I Norge vil det si tett opp mot alle bilene - nøyaktig 1735 eksemplarer på grunn av omformeren, pluss 1445 på grunn av varmepumpa. De fleste kundene har med andre ord biler med feil på begge. De aller siste utleverte kundebilene skal ha fått feilene utbedret allerede.

Deler må byttes ut

Ifølge en engelsk pressemelding innebærer tilbakekallingen utskifting av defekte omformere på mesteparten av de leverte kundebilene globalt. Ifølge Polestar er det nøyaktig 4586 kjøretøy som globalt er berørt av denne feilen. Men ikke i land USA, Canada eller Sveits, da Polestar 2 ikke er nådd disse markedene ennå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer