Nissan Leaf til topps i februar

Allerede den mest solgte bilen i Norge

OFV-statistikken tyder på at mange venter på bil i årets første måneder. Elbil-andelen når nye høyder.

TOPPER I FEBRUAR: Generasjon to av verdens mest solgte elbil begynte å strømme ut av butikkene i februar og gikk rett til topps på registreringsstatistikken. Foto: Knut Moberg
TOPPER I FEBRUAR: Generasjon to av verdens mest solgte elbil begynte å strømme ut av butikkene i februar og gikk rett til topps på registreringsstatistikken. Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert

Februar var nok en måned med labert bilmarked totalt sett - om enn bedre enn den elendige januarmåneden. Og Volkswagen Golf mistet sin suverene tetposisjon i markedet. Det viser registreringstallene fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV). Om situasjonen vedvarer, vil blant annet kunne avhenge av leveringssituasjonen hos både de ene og de andre.

Det skal sies at 2017 var et særdeles godt år for bilsalget, med tidenes rekord i antall førstegangsregistreringer.

Elbil-andelen hittil i år når nye rekorder - over 22 prosent av nye registrerte biler og over 27 prosent av alle førstegangsregistrerte biler.

Knallstart for Leaf

781 eksemplarer av Nissan Leaf - som vi prøvekjørte bare kort tid i forveien -ble registrert allerede i den første måneden bilen var i salg. VW Golf måtte nøye seg med andreplassen og 654 biler - hvorav 472 elektriske e-Golf. Det må sies at det er kjent at Volkswagen sliter med å få levert nok biler til kundene.

(Det er tydeligvis ikke tilfellet hos Nissan, og så langt i mars ligger det an til å bli godt over 1000 registrerte biler når årets tredje måned er over - per 11. mars var det allerede registrert 533 nye Leaf i inneværende måned).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer