Allroad Quattro: Med fire hjul i skogen

Audi ønsker seg dit peppern gror. For med Audi Allroad Quattro setter de en bil til verden som har ambisjoner om å bli bedre kjent med fuktige mosedotter, sleipe røtter og store steiner.

Publisert

Rett skal likevel være rett, noen rendyrket terrengbil blir Allroad ikke, selv om det ikke mangler på utstyret. Eller hva sies om en 8-millimeter tykk aluminiumsplate som dekker hele undersiden av bilen, luftfjæring med nivåregulering og reduksjonsgear?

Lånt karosseriet

Karosseriet har Allroad "lånt" fra Audi A6 Avant, men selv om profilen er lik skiller Allroad seg ganske mye fra sin mer siviliserte donator. De største forskjellene utgjør nye støtfangere foran og bak, den nye grillen, og skjermbrederne som må til for å få plass til de store hjulene.

Med luften som fjæring

Støtdempere og spiralfjærer finner du ikke i Allroad, de er kastet til fordel for luft. For i denne Audien kan føreren selv bestemme bakkeklaringen. Ved å trykke på en bryter kan føreren velge mellom en bakkeklaring på 195, 170 eller 145 millimeter. En standard Audi A6 Avant har til sammenlikning 143 millimeters bakkeklaring.

En annen fordel er det at systemet kan fjernstyres, på den måten kan du få bilen til å knele hvis du skal løfte tunge ting inn i bagasjerommet.

To turboladere og V6

Bortsett fra dette finner man ikke så mye revolusjonerende teknikk i Allroad. Det eneste måtte være at firehjulsdriften - Audi kaller den for Quattro - får reduksjonsgear. Til å drive hjulene vil Allroad i første omgang bli tilbudt med to ulike motorer - en bensin og en diesel. Bensinmotoren vil rå over 2,7-liters slagvolum, ha to turboladere - såkalt biturbo - og de seks sylinderne skal gi en ytelse på 230 hestekrefter. Den andre motoren er en 2,5-liters TDi motor med seks sylindre og en ytelse på 150 hester. Begge motorene har sylinderne ordnet i en V.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.