Allroad Quattro med V8 motor

Det har ikke manglet på krefter under panseret på Audi Allroad Quattro. En ny V8-er skal imidlertid gi Allroad enda mer krefter, og samtidig danne grunnlaget for toppmodellen Audi RS6.

Allroad Quattro med V8 motor
Publisert

Audi Allroad Quattro har - for å si det pent - vært adekvat motorisert. Men for gubbene i Tyskland er 250 hester fra en motor med to turboladere i minste laget – og så gir ikke V6-ere samme status som en diger V8.

Derfor har pennene vært skjerpet, og tegnebordene opptatt. Resultatet er en helt ny V8 motor med 300 hester, et slagvolum på 4,2 liter og et dreiemoment på 370 Nm - noe som betyr at dreiemomentet vil bli 30 Nm lavere på den nye motoren.

Lettere enn dagens 4,2-liter

Den nyutviklede motoren skal være lettere enn dagens 4,2-liter. Samtidig skal den være mer kompakt og den skal ha lavere forbruk og utslipp. I første rekke skal motoren under panseret på Allroad Quattro, men det er lite trolig at det blir den eneste Audi som får nyte godt av ingeniørenes penn. Vårt tips er at motoren også vil dukke opp i A6, A8 og ikke minst i den nye RS6 - antakelig vil motoren også dukke opp i Volkswagen Passat med tid og stunder.

Også med treliters V6

Men det er også mer nytt knyttet til Allroad Quattro. For V6 motoren på 3,0 liter og med 220 hester vil også bli å finne under panseret på Allroad. Dette er samme motor som Audi nylig har lansert i den nye A4 - og som nå er utsatt på grunn av problemer med avleiringer i produksjonsprosessen. Avleiringer som kan føre til motorskader.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer