Alltid Sommer i København

Er du interessert i bil og har tenkt deg til København, anbefaler vi sterkt et besøk her.

TIDLIG VOLVO: Sommer, som lenge var Volvoforhandler, har denne PV60 fra 1946 i sin samling. Det var en stor og robust bil som ble bygget i litt over 3.000 eksemplarer fra 1942 til 1950. Foto: Knut Moberg
TIDLIG VOLVO: Sommer, som lenge var Volvoforhandler, har denne PV60 fra 1946 i sin samling. Det var en stor og robust bil som ble bygget i litt over 3.000 eksemplarer fra 1942 til 1950. Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En Volvo står ved en vegg i lokalet. Den er hvit, og det er noe kjent med den. Men det er verken en 740 eller en 760 - den har bare to dører. Da husker vi det: Bertones 760-baserte luksuskupé, 780.

Men dette er enda mer spesielt. Bilen er nemlig ikke en av de vel 8.000 som ble serieprodusert. Det viser seg å være den eneste overlevende prototypen - et unikt eksemplar som overlevde skrotingen av hele førproduksjonen av 780.

Hvor finner man så noe slikt?

Sommer

Kjører man fra København nordover mot Helsingør, kommer man til et lite sted som heter Nærum, som i praksis er en forstad til København. Her ligger bilsamlingen til Ole Sommer - som har fått navnet Sommer's Automobile Museum.

Den har siden 2004 ligget i en dedikert bygning og også den danske veteranbilforeningen har sitt tilholdssted her.

Spennende historie

Vår kollega, den kjente spesialisten på klassiske biler, journalist og skribent Ivar Engerud, har et imponerende kontaktnett og kunne presentere oss for sin kollega Claus Frausing, som også er bilhistorisk skribent og fotograf, og som kjenner Sommer og hans samling meget godt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer