Alpine A110-50 over Alpene

Jean Ragnotti har kjørt på disse veiene før, det kan det ikke være noen tvil om.

Bakerst: Den nye - Alpine A110-50. Foran: Alpine A110, som ble introdusert på bilutstillingen i Paris i 1962 og blant annet vant Rally Monte Carlo. Foto: Renault
Bakerst: Den nye - Alpine A110-50. Foran: Alpine A110, som ble introdusert på bilutstillingen i Paris i 1962 og blant annet vant Rally Monte Carlo. Foto: Renault Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Blant sportsvognentusiaster er det ofte en liten, ekstra varm plass i hjertet for et av de mer "sære" merkene, som ute i offentligheten alltid har vært stilt i skyggen av de store, kjente sportsbilmerkene Porsche, Ferrari og lignende.

Et av dem er Alpine - kjent i nyere tid som Renault Alpine.

Renault har bestemt seg for å vekke det legendariske merket til live igjen, i første omgang som en konseptbil som er videreutviklet fra den iøynefallende DéZir, som ble vist på bilutstillingen i Paris i 2010.

Monte Carlo-vinner

Hvordan et slikt merke kan vekke entusiasme som overlever flere tiår er denne videoen en illustrasjon på. Her ser vi en av bilsportens virtuoser, Jean Ragnotti, håndtere den nye Alpine. Og det på en måte svært få bør prøve å etterligne, på veier i Alpene der legenden oppsto på slutten av 60-tallet og begynnelsen av 70-tallet med Alpine A110. En modell som hentet troféer både i Rally Mont Blanc og Rally Monte Carlo.

Jean Ragnotti selv vant Rally Monte Carlo i en gruppe B Renault 5 Turbo i 1981. I videoklippet ser vi ham imidlertid kjøre den nye Alpine mot et (imaginært) og adskillig yngre alter ego som ratter den opprinnelige Alpine A110 som ble lansert for 50 år siden, på de nevnte ...alpine veiene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer