Alpine skal bli helelektrisk

Og fortsatt være sporty.

TRE ELEKTRISKE: Renaults legendariske sportsbilmerke Alpine skal bli helelektrisk. Heldigvis skal de fortsatt være sporty,
TRE ELEKTRISKE: Renaults legendariske sportsbilmerke Alpine skal bli helelektrisk. Heldigvis skal de fortsatt være sporty, Vis mer
Publisert

Renault har krisetall og skal spare penger. Samtidig gir de gass og virker mer spennende enn på lang tid. Vi så nylig deres småfrekke elektriske småbil Renault 5 og en sterk antydning om et nytt gjensyn med den svært langlivede billigbilen Renault 4.

En annen klassisk merkevare skal løftes ytterligere frem igjen. Deres sportsbilmerke Alpine er ikke veldig kjent i Norge, og det er ikke så rart. Det har stort sett bare eksistert en modell om gangen siden 60-tallet, sist retromodellen som ble lansert i 2018.

Det er en fantastisk morsom bil, bygget helt i aluminium, men uten å dele noe som helst med noen andre modeller, altså et entusiastprosjekt som ikke gir penger i kassa. Bilen ble aldri solgt i Norge.

Men nå skal Alpine spille en større rolle i sportsbilverdenen, men bare med elektrisk drivlinje. Det er foreløpig svær få avsløringer rundt modellene, annet enn at de planlegger tre stykker og at de skal bygges på eksisterende plattformer.

Renault har lang erfaring med små raske kombikupeer og det er uttalt typisk GTI-kombier i B- og C-segmentet. Den siste, muligens en crossover med noe mer bakkeklaring.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer