En elektrisk plattform gir langt flere muligheter når man skal bygge og «pakke» en bil.
Uten tradisjonell motor og drivverk, som må kobles sammen med hjulene med aksler, men i stedet ei batteripakke som kan monteres flatt som en gulvkonstruksjon, gir enorme muligheter, og da dukker det også opp flere konsepter fra aktører som tidligere ikke har drevet med bil eller transport.
Som denne elektriske retroinpirerte konseptbilen eBussy, som man skal kunne konfigurere i hele ti forskjellige varianter.

I strupen på Tesla!
Designen har helt klart inspirasjon fra VW Transporter i andre generasjon med sine runde lykter i fronten, og er omtrent like fleksibel også. VW var også tilgjengelig i en lang rekke spesialvarianter på sine modeller med hekkmotor.
eBussy har to ulike understell som basis. Et for vei og et som er bedre tilpasset offroad. uansett hvilken basis man velger, kan den gjøres om på mange forskjellige måter, etter behov.
Her har du alt fra en toseters pickup med tipp, dobbeltcabin pickup, 4- eller 5-seters buss, 1-seters varebil eller camper, med høyt og lavt tak osv. Man har også tatt høyde for forskjellige skuffeløsninger.

Bilen skal være laget etter legoprinsippet. Du skal ikke behøve verktøy, bare noen hjelpende hender for å ta bort en modul og erstatte den med en annen, skriver Electric Brand om bilen sin på deres hjemmeside.

Blir første el-stasjonsvogn i Norge
Du kan til og med velge om du vil ha rattet i midten, til venstre eller høyre, litt som Mercedes Unimog har det på enkelte modeller.
Den største forskjellen er at løsningen her er en såkalt Drive by Wire. Det vil si at hverken ratt eller pedaler har mekanisk forbindelse. Noe som er vanlig i anleggsmaskiner, men ennå ikke er lovlig i biler.

Løsningene ser hvertfall bra ut på papiret. Det virker riktignok foreløpig som en lang vei å gå frem til lanseringen som visstnok skal skje allerede neste år.
Svar på sikkerhet og rekkevidde virker tvilsomme, selv om enkelte av løsningene innebærer solcelleløsninger som fanger energi. Det gjelder i liten grad pickup, for eksempel.

Vanlige skilter på elbil. Er det lov?
Noen spreking er det ikke, og rekkevidden virker urimelig optimistisk i forhold til batteristørrelsen, så her må man i det minste regne med bruksområder som kun erstatter trehjulingen Vespa Ape.
Bilen er kategorisert i kjøretøygruppe L7e - tung quad, eller tung firehjuling om du vil. Da unngår man blant annet strenge sikkerhetskrav.
Standardbatteriet skal visstnok ligge på 10 kWt og skal gi en rekkevidde på nesten 20 mil. Den skal også kunne fås med 30 kWt batteri som skal klare en rekkevidde på 60 mil.
Motorene sitter i hjulene og yter 20 hester hver, så her kan du velge mellom drift på to og fire hjul. Det sammenlagte dreiemomentet på firehjulstrekkeren skal ligge på hele 1000 Nm og toppfarta skal faktisk være 90 km/t.
Det tyske selskapet Electric Brands så dagens lys i 2017 og startet først med to og trehjulte elektriske scootere, men de så fort potensiale i en liten firehjulsdrevet doning. Denne firehjulingen startet de med i desember 2018.
