Alt klart for den store bulkedagen

Omtrent halvparten av Norges befolkning drar på påskeferie. Fredag er den største bulkedagen, og i fjor ble det meldt inn 1.658 bilskader bare denne ene dagen.

STRESS NED: Antall bulkeskader på fredagen før palmesøndag er 30 prosent høyere enn det som er vanlig på en gjennomsnittsdag. Hundrevis av påkjørsler, gjerne bakfra, ved rygging eller på parkerte biler. Ingen andre dager i påsken er i nærheten av å ha så mange trafikkulykker som bulkefredagen, ifølge forsikringsselskapet Tryg. Foto: NTB scanpix
STRESS NED: Antall bulkeskader på fredagen før palmesøndag er 30 prosent høyere enn det som er vanlig på en gjennomsnittsdag. Hundrevis av påkjørsler, gjerne bakfra, ved rygging eller på parkerte biler. Ingen andre dager i påsken er i nærheten av å ha så mange trafikkulykker som bulkefredagen, ifølge forsikringsselskapet Tryg. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du blir ikke alene om du skal ut å kjøre fredag før Palmesøndag: Dette er en av de største utfartsdagene for påsketuristene.

- Erfaringene fra seinere år viser at trafikken sprer seg mer enn tidligere i forbindelse med utfarten, men det er fredag og onsdag som er de største utfartsdagene i påsken, sier Åsmund Møller Johansen, senior kommunikasjonsrådgiver i Statens vegvesen,til Dinside.

Og med høy trafikk og stressede bilister, følger bulkeskadene:

Antall bulkeskader på fredagen før palmesøndag er 30 prosent høyere enn det som er vanlig på en gjennomsnittsdag.

– Det er hundrevis av påkjørsler, gjerne bakfra, ved rygging eller på parkerte biler. Ingen andre dager i påsken er i nærheten av å ha så mange trafikkulykker som bulkefredagen, sier kommunikasjonsrådgiver Torbjørn Brandeggen i Tryg Forsikring.

Statistikken fra Finans Norge forteller at de aller fleste trafikkulykkene skjer tidlig i påsken, gjerne de første dagene. I fjor var det over 12.000 ulykker totalt i påsken, noe som kostet forsikringsselskapene rundt 264 millioner kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer