Alt om de nye bomsatsene

Den 1. juli blir det dyrere å passere Fjellinjen med personbil - og veldig mye dyrere å passere med lastebil. I tillegg er nok en bomring på vei.

Publisert
Sist oppdatert

I dag koster en det 20 kroner å passere Fjellinjen - Oslos bomring - med personbil. Men de mange Oslo- og Akershus-beboere som bruker klippekort, slipper i dag unna med mellom 11,43 kroner (350 klipp) og 13,60 kroner (25 klipp) per passering.

Mange har i stedet valgt å satse på måneds-, halvårs- og årsavtaler, noe som også gir store rabatter for den som hyppig passerer Fjellinjens bomstasjoner.

Ut med klippekort og periodeavtaler

Men den 1. juli legges hele prisstrukturen om, noe som vil gjøre det langt dyrere å passere Fjellinjen. I utgangspunktet høres prisstigningen relativt beskjeden ut for personbiler; prisen for enkeltpassering stiger kun fra 20 til 25 kroner. Men samtidig har Fjellinjen bestemt seg for å kutte ut både klippekort og periodeavtaler.

I stedet innføres en flat rabatt på 20 prosent for alle som har Fjellinjen-abonnement og Autopass-brikke. Med 20 prosent rabatt ender prisen per passering på 20 kroner. Andre rabatter er ikke mulig å oppnå.

171 kroner dyrere for 20 passeringer

Det betyr at 20 personbil-passeringer per måned med Autopass-brikke (20 kr per passering) heretter vil koste 400 kroner. Den som har det største klippekortet (350 klipp, 11,43 kr per passering) betaler i dag 229 kroner for samme antall passeringer. Det innebærer en prisstigning på 171 kroner (75 prosent).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer