Alt om Mercedes GLK

Etter mange konseptvisninger er Mercedes GLK endelig klar som produksjonsmodell.

Publisert
Sist oppdatert

Strategien har vært noe merkelig. Det er flere måneder siden man viste det første GLK-konseptet som i stor grad var en ferdig produksjonsbil. Siden den gang har man også vist en dieselhybrid, men den endelige og vanlige produksjonsversjonen har altså latt vente på seg.

Konkurrenter

Nå er den imidlertid offisiell, omtrent samtidig som konkurrenten Audi Q5 som også skal inn i samme segment. Fra før har biler som BMW X3 og Land Rover Freelander regjert grunnen blant kompakte premiumSUVer nærmest alene. Enda en konkurrent i form av Volvo XC60 er for øvrig også allerede vist, men kommer ikke på markedet før litt etter sommeren.

Kantete

Men nå til GLK. Utseendet er akkurat som forventet, ut i fra konseptversjonene og utildekte spionbilder. Det betyr en svært kantete fasong og ganske brutal linjeføring. Vi er blant dem som har latt oss overraske over at Mercedes satser på en såpass spesiell design.

Femseter

GLK måler 452 centimeter i lengden, 184 i bredden og 167 i høyden. Det gjør den litt kortere enn både BMW X3 og ikke minst kommende Audi Q5. I likhet med disse bilene er GLK en ren femseter. Bagasjerommet har plass til 450 melkekartonger på én liter. Førermiljøet ligner det vi finner i C-klasse som jo også danner den tekniske basisen, men er langt i fra identisk. De kantete linjene fra eksteriøret videreføres innvendig og setter sitt preg på eksempelvis den kraftige midtkonsollen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer