Alt om piggdekk-gebyrene

Kjører du med piggdekk? Da bør du være klar over at det i år er piggdekk-gebyr i både Oslo, Bergen og Trondheim. Vi gir deg oversikten.

Publisert
Sist oppdatert

Den enkleste måten å slippe piggdekk-gebyr på, er selvsagt å legge om til piggfrie dekk. Trondheim kommune er rause nok til å tilby deg 1.000 kroner om du leverer inn dine piggdekk og bytter dem ut i piggfrie dekk, mens bergensere får 800 kroner i "vrakpant" for sine piggdekk. Oslo kommune tilbyr ikke noen slik gulrot.

Fra 1. november

Hvis du av ulike årsaker har bestemt deg for å fortsette med piggdekk selv om du bor i eller i nærheten av Norges tre største byer, må du forholde deg til piggdekk-gebyrer fra og med i morgen 1. november til 19. april 2009 (5 måneder og 19 dager).

Sesong: 1.200 kr

Det enkleste vil være å kjøpe et såkalt sesongoblat, som gjelder hele perioden. Dette koster 1.200 kroner for personbiler og andre lette biler. Har bilen din tillatt totalvekt over 3.500 kilo må du betale dobbelt så mye for et sesong-oblat; 2.400 kroner.

Måned: 400 kr

Hvis du er i ferd med å flytte fra en av disse byene, eller av andre grunner ikke trenger oblat for hele perioden, kan du kjøpe et eller flere månedsoblater. Slike koster 400 kroner per måned (800 kr for "tung" bil). Vær imidlertid oppmerksom på at tre månedsoblater koster 1.200 kroner, like mye som et sesong-oblat. Sistnevnte gjelder altså nesten dobbelt så lang tid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer