Alt om Volvo XC60

Volvos store nyhet i år heter XC60. Nå har vi tekniske data, flere bilder og ikke minst prisene.

Publisert
Sist oppdatert

KompaktSUVen XC60 entrer et ganske ferskt segment. I klassen under de store premiumSUVene som Mercedes-Benz ML, BMW X5 og Volvo XC90, har BMW X3 og Land Rover Freelander til nå fått råde ganske fritt. Det blir det imidlertid en forandring på ganske kjapt når både Mercedes og Audi kommer med sine konkurrenter i form av GLK og Q5. Først ut av utfordrerne blir imidlertid her omtalte Volvo XC60 som allerede nå blir vist fiks ferdig på Genève-utstillingen i disse dager.

2.4D

Motorutvalget består fra begynnelsen av to dieselmotorer og en bensinmaskin. Minst og billigst blir 2.4D som yter 163 hester og 340 newtonmeter. Denne gjør 0-100 på 10,5 sekunder med sekstrinns manuell girkasse. Med automat stiger tiden til 10,9 sekunder. Dette burde uansett være sterk nok til å gi denne bilen kurante fartsressurser.

D5

Neste trinn på stigen er D5 som også er en 2,4-liter, men med 185 hester og 400 newtonmeter, gjør 0-100 på 9,5 sekunder. Med automat tar samme øvelse 9,9 sekunder.

T6

Kongen på haugen heter naturligvis T6 og har hele 285 hestekrefter og 400 newtonmeter. Det gjør den desidert sprekest i denne gjengen og 0-100 går på 7,5 sekunder med automatgir som er standard på denne motoren. (Det ble kjent etter første publisering av denne saken av T6-motoren ikke kommer til Europa.)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer