Test: Mercedes-Benz G500

Altfor mye er feil med denne bilen

Etter 40 år med utvikling og en pris på 2.3 millioner, burde den vært perfeksjonert. Det er den ikke ...

Mercedes-Benz G500: Legendestatusen fikk den for lenge siden. Det er få bilmodeller som vekker de samme følelsene blant bilinteresserte, som Geländewagen - spesielt når det sitter en V8-motor under panseret. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer Vis mer Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi sitter i et bursdagsselskap. Høydepunktet er som vanlig kakeserveringen. Og det er favoritten, hjemmelaget sjokoladekake. Og som de livsnyterne vi er, forsyner vi oss med et altfor stor stykke. Første smakebit er himmelsk. Så starter det. Noe er ikke riktig ... smaken, konsistensen, til og med lukten. Et eller annet er ikke på som det skal.

Rapsolje, ja ...

– Den er laget med mandelmel og rapsolje og istedenfor hvetemel og smør. Mye sunnere, sier bursdagsverten.

Vi visste det. Nok en gang hadde vi rett. Man kan gjerne kjipe inn på ingrediensene til vanlig, men i en bursdagskake? Enkelte ganger skal man faktisk dra på. Bursdager er hellige. Det skal være smør og sukker - ellers blir det ikke feiring!

... noe som bringer oss til dagens testbil. Fersk, rett fra Rolls-Royce Cullinan- og Phantom-lansering, og tilbake på jorda - trodde vi.

Så får vi nøkkelen til nye Mercedes-Benz G500. Geländewagen, kanskje en av bilverdens mest klassikke, legendariske og urørte karroseri-design - utenom Land Rover Defender. Men så har denne trumfkortet. En fire liters 32 ventilers V8 twinturbo-bensinmotor. Nakkehårene reiser seg. Dette skal bli en fet uke ...

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer