Amerikanske muskler i Frankfurt

GeigerCars preparerer amerikanske muskelbiler for Autobahn...

Utvilsomt amerikansk - men også litt tysk: GeigerCars Dodge Challenger SRT8 med 569 hestekrefter. Foto: Knut Moberg
Utvilsomt amerikansk - men også litt tysk: GeigerCars Dodge Challenger SRT8 med 569 hestekrefter. Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Karl Geiger fra München er mannen bak disse bilene som har til felles at de opprinnelig er amerikanske, at de har ytelser langt over det vanlige for amerikanere - ofte med hjelp av Geigers tuning, og at de distribueres gjennom hans butikk ved navn GeigerCars.

GeigerCars har drevet i 30 år, er Europas fremste tuner av amerikanske biler og tas meget seriøst - også på den andre siden av Atlanteren.

Detroit-trioen i Frankfurt

I Frankfurt viste de frem en del eksempler på det de kan få til. Både merkene Chevrolet, Cadillac og Corvette fra GM er representert; Hummeren er strengt tatt kinesisk, men opprinnelig amerikansk - så vi får la det passere. Chrysler har også en representant med erke-retroen fra Dodge, nemlig Challenger. Ford for sin del er selvsagt på plass med en temmelig spesiell Mustang - nemlig Shelby GT500.

GeigerCars Corvette ZR1 GTS

Dette er utvilsomt showets stjerne etter Geigers egen mening. Corvette ZR1 er allerede i normalutgave en fullverdig supersportsbil; den tok mål av seg til å vippe Dodge Viper av tronen og greide det med glans. Geiger-utgaven er enda råere; her har man skremt V8eren opp i 710 hestekrefter mot standardversjonens 647 hk (638 bhp). Dreiemomentet er solide 918 newtonmeter og på veien går det følgelig unna: 3,6 sekunder fra 0 -100 og en toppfart på 342 km/t er verdier det står respekt av.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.