AMG klar med SL

Det blir SL 55 AMG som er først ute med en forbedret utgave av den kompressormatede V8-motoren. Nå ligger den kun 0,3 sekunder etter storebror ved passering av 100 km/t.

Publisert
Sist oppdatert

Det er vel kanskje fra 100 km/t og oppover at det begynner å bli interessant i en SL 65 AMG, men den lille forskjellen viser at det skal mye til å tjene tideler i akselerasjonsøvelser. Det virker kanskje litt rart med to verstingutgaver av SL, men prisforskjellen er så stor de to imellom at SL i AMG-versjon ville blitt et svært sjeldent syn hvis kun V12-varianten var tilgjengelig.

Ganske like

Det er nok frontleppa til SL 65 AMG med tydelig markerte luftinntak som blir mest populær å kopiere, det samme vil nok gjelde for de tøffe sammenvokste eksosmunningene og de luftige felgene. Karakteristisk for SL 65 AMG er også luftinntakene for oljekjølerne på siden av frontspoileren. Ellers har begge to fått krom rundt tåkelysene.

En annen liten nyhet er innebygget stoppeklokke for, som Mercedes-Benz antyder, bruk til å logge rundetider på ”private racerbaner”. Mens man logger rundetider kan det være greit å vite at begge versjonene har fått nye og bedre bremser, med komposittskiver foran. Skivene på SL 65 AMG er 30 prosent større enn på lillebror.

SL 55 AMG

Den kompressormatede V8-motoren på 5,4-liter får økt ytelsene med 17 hestekrefter og 20 Nm, til totalt 517 hestekrefter og 720 Nm. Motorstyring og en ivrigere kompressor sørger for økningen, og effekten på akselerasjonstallene er gode. Tidligere brukte SL 55 AMG 4,7 sekunder fra 0-100 km/t, nå er det 4,5 sekunder som gjelder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer