Årets Bil 2018: Klar seier til Ampera-e

Ampera-e kåret til Årets Bil 2018

Juryen har talt. Bilen er en game-changer, og har skapt ville tilstander her til lands. Med god grunn.

GLAD GJENG: Det ble full jubel hos Opel-importøren da Ampera-e ble kåret til Årets Bil 2018. Foto: Fred Magne Skillebæk
GLAD GJENG: Det ble full jubel hos Opel-importøren da Ampera-e ble kåret til Årets Bil 2018. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dette er en bekreftelse, både for de som har fått bil, og de som venter på en! Administrende direktør og resten av folket hos Opel Norge jubler, men er samtidig ydmyke, da de får vite at Ampera-e har vunnet tittelen Årets Bil 2018. Kåringen er et samarbeid mellom Autofil, Dagbladet og Dinside.

I et typisk øyeblikk for en vinner vanker det derfor et typisk spørsmål fra en journalist. – Hva føler du nå?

Administrende direktør i Opel Norge, Bernt G. Jessen, tar til fatning, og ber om å bli trodd.

– Det er naturligvis en stor glede for oss å dra det lengste strået, men det er først og fremst en bekreftelse for de som allerede har kjøpt bilen. Samtidig er det også en god bekreftelse for de som venter på bil, legger han til.

Og dem er det mange av.

Våre lesere stemte på denne Volvo'en som Årets Bil (plussartikkel). Mens damene kåret en Hyundai til Årets Bil i verden

Skjedd før

Sist Opel trakk det lengste strået var også med Ampera, den ladbare hybriden uten en ”-e” til slutt. Det var i 2012, og bilen var den gang langt forut for sin tid, mens bilen denne gangen virkelig kom i rette øyeblikk. Ordrene har haglet på, men det har ikke gått helt smertefritt underveis, og Jessen forteller at det er derfor de er svært ydmyke.

I oktober bestemte Opel Norge seg for å stoppe salget av Årets Bil 2018.

- Både overfor kunder som vil oppleve lenger ventetid enn først antatt, men også med tanke på forhandlere som har lagt mye tid og jobb ned i lanseringen av bilen, og håndtering av kundene i ettertid.

Bernt G. Jessen innrømmer at det har vært noen utfordringer og skjær i sjøen underveis. Han sikter naturligvis til både prisoppgang og leveringstider, men det er viktig å få frem at vi hele veien har vært åpen og ærlig med det vi til enhver tid har visst.

- Ærlighet tåler alltid dagens lys, understreker han, og henter brått frem et smil.

Les kommentaren: Derfor ble den utskjelte bilen Årets Bil 2018

EDLE DRÅPER: Juryformann Espen Stensrud sparte ikke på de edle dråper under overrekkelsen av beviset, et diplom med klar melding: Opel Ampera-e er Årets Bil 2018. Foto: Fred Magne Skillebæk
EDLE DRÅPER: Juryformann Espen Stensrud sparte ikke på de edle dråper under overrekkelsen av beviset, et diplom med klar melding: Opel Ampera-e er Årets Bil 2018. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer

Kraftig bedring

- Du må få med at vi tross alt er i en positiv trend, forteller han, og trekker frem at Opel på punktet service entret nest øverste pallplass i den årlige AutoIndex-kåringen, der kundetilfredshet måles. Kun slått av Lexus.

Dette betyr at Opel er kommet på handlelista til bilkundene igjen, og nå har vi en veldig ny og moderne produktlinje, trekker han frem. Opel Ampera-e kom på toppen av dette igjen.

Jessen tror også at tittelen Årets Bil kan virke som en ekstra bekreftelse for de som er på vippen med tanke på å hoppe av eller bli stående på ventelista.

- Vi kan love at veldig mange kunder vil få bil i løpet av 2018, og vi tror de kommer til å bli veldig fornøyd, tross ventetid, forteller PR-sjef Stein Pettersen.

Han trekker samtidig frem at det først ved årsskiftet 2019 vil være alternativer på markedet som kan skilte med like god rekkevidde blant de mindre elbilene, og det er ingen grunn til å tro at prisen for disse blir særlig lavere enn den nye prisen på Ampera-e.

Ikke vektlagt

Og denne tilnærmingen var en av grunnene til at juryen valgte å ikke legge stor vekt på verken pris eller leveringssituasjon under kåringen. Jo, det er ventetid på Ampera-e, men det er ikke nevneverdig kortere ventetid på tilsvarende konkurrenter som er ventet å komme med like lang rekkevidde.

Ampera-e er en skikkelig game-changer i dette segmentet, og er minst ett år på markedet før neste konkurrent er ventet å rulle ut.

Det gjør at den fortjener sin heder og ære, og kan nå smykke seg med tittelen Årets Bil 2018. Gratulerer!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer