Test: Audi RS5 Sportback

Anbefaling: Ligg unna denne bilen

Her er førerkortet i akutt fare.

LEKEN OG TUNG: Audi har ikke satt rekord i lettvekt med RS5, men den føles lett. Den imponerer stort på høyhastighetskomfort og ressurser, men føles aldri bad ass-brutal. Foto: Rune M. Nesheim
LEKEN OG TUNG: Audi har ikke satt rekord i lettvekt med RS5, men den føles lett. Den imponerer stort på høyhastighetskomfort og ressurser, men føles aldri bad ass-brutal. Foto: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert

Dette er en aldri så liten verdensnyhet. Aldri før har du kunnet kjøpe Audi RS5 Sportback. Audi har vinglet med karosserivariantene på RS siden starten, så man vet aldri hvilke utgaver som blir tilgjengelige - ikke denne gangen heller.

Noen generasjoner har kun vært tilgjengelig som stasjonsvogn, mens andre også finnes som både sedan og kabriolet.

Stasjonsvognvarianten Avant har til nå vært hellig, men måtte faktisk nøye seg med å bli lansert etter Coupé-modellen fordi den er viktigst i USA. Men nå får du RS i de tre kuleste karosserivariantene; Avant, Coupe og Sportback.

Om vi får se sedan og kabriolet i mer enn S4 /S5-versjon (foreløpig med 3-liters V6 bensin 354 hk og 500 Nm, men snart med 3-liter V6 diesel med omtrent samme ytelser!) vet vi ikke ennå, men det er ikke noe stort offer.

Sportback blir løftet flere hakk visuelt med RS stylingen og er kanskje den kuleste og mest praktiske av dem alle. Testbilen har detaljer i sort blank, men kan også bestilles i matt sølv og karbon-finish.

Bredere og lavere

Fronten er hinsides alt vi har sett fra Audi tidligere. For det første er den senket skikkelig, i forhold til vanlig A4. Skjermbredderne bredder 15 mm på hver side og har fått små falske luftinntak, både i fronten og ved baklyktene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer