Angrer

Flere partier vil snu.

TILBAKE: Flere partier i bystyret i Oslo vil gå tilbake til de gamle prisene på gatelading. Foto: Gorm Kallestad / NTB
TILBAKE: Flere partier i bystyret i Oslo vil gå tilbake til de gamle prisene på gatelading. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Flere partier, inkludert Høyre, angrer på at de ville øke prisene på elbillading. Nå vil de ha tilbake de gamle prisene.

Vil snu

- Både for Høyre og andre partier i bystyret var dette en arbeidsuhell. Vi ønsker å gjøre om den feilen som ble begått, sier Eirik Lae Solberg (H) til NRK.

Den første muligheten å endre prisene er onsdag. Da samles bystyret på nytt.

Et av partiene som stemte imot økningen sist var Senterpartiet. Morten Edvardsen i partiet sier at den kommunale løsningen med timebasert basert betaling blir enda dyrere for folk med eldre elbiler. Årsaken er at disse lader saktere.

- Dette er usosialt. Man må huske på at for veldig mange i Oslo er gatelading eneste lademulighet.

Det er ikke klart om det blir flertall for snuoperasjonen.

Fikk slakt

Elbilforeningen gikk kraftig ut da det ble kjent at prisene på gatelading skulle kraftig opp.

- Med disse prisene anbefaler vi ikke oslofolk som er avhengig av gatelading om å bytte til elbil. I noen tilfeller blir det mer enn dobbelt så dyrt å lade elbilen på kommunens ladere som å fylle forurensende drivstoff, sa Christina Bu, generalsekretær i Elbilforeringen, i en pressemelding, da saken ble kjent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.