EasyPark:

Anmeldes for «skjult» gebyr

Danske forbrukermyndigheter mener brukerne ikke får god informasjon om at de betaler 15 prosent mer for parkeringen hos EasyPark.

DYRERE: Betaler du parkering med EasyPark-appen, legges det 15 prosent ekstra på prisen kontra å betale på automaten. Foto: Pål Joakim Pollen
DYRERE: Betaler du parkering med EasyPark-appen, legges det 15 prosent ekstra på prisen kontra å betale på automaten. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tjenesten EasyPark er populær både i Danmark og Norge. Nå har danske forbrukermyndigheter anmeldt selskapet for brudd på markedsføringsloven.

De mener nemlig at EasyPark ikke opplyser tydelig nok om at parkeringen blir 15 prosent dyrere om du bruker appen.

Flere punkter

Ifølge Forbrugerombudsmanden er det flere punkter EasyPark blir anmeldt for:

  • Ikke å opplyse om gebyret på skiltet ved parkeringsautomaten. På skiltene står det for eksempel «Betal parkeringen via mobilen», «Kom i gang på 30 sekunder» og «Slipp køen ved automaten - betal med din mobil» uten at det fremgår at parkeringsavgiften da økes med 15 prosent.
  • Ikke tydelig å opplyse om gebyret når brukerne laster ned og tar i bruk appen. Opplysningen om gebyret på 15 prosent vises med liten skrift når man registrerer seg første gang, etter en tekst om at undersøkelser viser at man i gjennomsnitt betaler 30 prosent mer enn man trenger når man forhåndsbetaler med kort eller mynt.
  • Ikke tydelig å opplyse om gebyret på 15 prosent verken på nettsidene eller i appen. Begge steder må brukerne klikke på hjelp og deretter på flere undersider for å finne denne informasjonen.

EasyPark anmeldes dessuten for ikke å opplyse godt nok om at telefonens GPS-funksjon kan være upresis og at det er kundenes ansvar å sikre at riktig område er markert. Til det har EasyPark påpekt at brukerne opplyses om dette når de laster ned appen, og at noen brukere får et popup-varsel i appen dersom det er flere parkeringssoner i nærheten. Det er imidlertid ikke nok for Forbrugerombudsmanden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer