Anmeldt etter dette

Tatt for fjerde gang.

ALLE FASILITETER: Denne førerhytta var godt utstyrt med både kaffetrakter og potteplante, men flagg og gardiner ble for mye for kontrollørene. Foto: Statens vegvesen
ALLE FASILITETER: Denne førerhytta var godt utstyrt med både kaffetrakter og potteplante, men flagg og gardiner ble for mye for kontrollørene. Foto: Statens vegvesen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Statens vegvesen kjører jevnlige kontroller langs norske veier, og kontrollørene ser litt av hvert ute i felt.

I en kontroll på Krossmoen i Rogaland nylig, ble det bråstopp for tungbilsjåføren som hadde pyntet opp vel mye i bilen.

Den aktuelle tungbilen var utstyrt med både gardiner, flagg på dashbordet.

- Dette er sikthindrende, og det finnes allerede nok blindsoner på en semitrailer, kommenterer Tor Vestly i Utekontroll i Statens vegvesen.

Vanligvis får sjåførene bruksforbud inntil de har slike sikthindrende gjenstander i bilene, men denne sjåføren ble nå tatt for dette for fjerde gang, ifølge rapporten fra kontrollen.

Dermed vanket det anmeldelse.

- Vi ønsker at alle skal komme trygt fram sammen, og da må vi følge regelverket, sier han.

Bård Morten Johansen viser hvordan man skal pakke bilen trygt for sommeren. Her bør du ikke legge den tyngste bagasjen. Video: Anabelle Bruuun / Dagbladet. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet. Vis mer

I løpet av kontrollen ble det blant annet også stoppet en varebil som var midlertid elektronisk avregistrert. Her fikk sjåføren 5000 i gebyr, og vedkommende fikk ikke kjøre videre før registrering var i orden igjen.

Løsningen med å på- og avregistrering av kjøretøy ble innført i fjor høst. Da slipper man å levere inn skiltene, men vegvesenet har meldt om at flere glemmer å påregistrere dem.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer