Citroën C3 Aircross i test

Annerledesmodell fra annerledesmerke

Som i gamle dager gjør Citroën ting på sin egen, forfriskende sære måte. Men på en tvers gjennom konvensjonell basis.

RØFF OG ROMSLIG: Med et resolutt annerledes utseende og en uvanlig markant personlighet, entrer nye C3 Aircross en bilklasse som stadig øker sin markedsandel på bekostning av de tradisjonelle personbiltypene. Foto: Knut Moberg
RØFF OG ROMSLIG: Med et resolutt annerledes utseende og en uvanlig markant personlighet, entrer nye C3 Aircross en bilklasse som stadig øker sin markedsandel på bekostning av de tradisjonelle personbiltypene. Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert

På korsikanske veier har vi rattet den nyeste små-SUV-en på markedet - Citroën C3 Aircross. Skjønt... SUV?

Ja, det er bare å venne seg til at begrepet SUV nå brukes på en ny måte. Det er hva man for noen år siden ville kalt «kvasi-SUV» og mange - inkludert oss selv - lenge har forsøkt å døpe «crossovere».

Dette betyr for eksempel at nye Citroën C3 Aircross går inn i kategorien urbane SUV-er, sammen med andre nylig ankomne som Opel Crossland X og de to koreanerne Hyundai Kona og den vi testet helt nylig, Kia Stonic. Alle disse ferskingene konkurrerer med veletablerte biler som den rimelig sære Nissan Juke, for ikke å snakke om suksessen Mazda CX-3, Renault Captur og Peugeot 2008.

Høyreist er pop

Det er en kombinasjon av dimensjoner og formspråk som gjør at disse bilene peker seg ut og åpenbart også har gjort dem så populære. De er kompakte, men høyreiste, de gir lettvint adgang, god oversikt og en romslig kupé. Intet unntak i så måte for C3 Aircross, som er ganske kort - 415 centimeter - men høyreist, med sine 160 centimeter (164 med takrelingene).

Dette er søstermodellen til Opel Crossland X - som er basert på Peugeot-Citroëns plattform - og den bygges på den samme Opel-fabrikken, i Saragossa i Spania. Men i motsetning til Opelen med sin konsensuelle design, er C3 Aircross resolutt annerledes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer