Antall bilinnbrudd øker dramatisk

Det siste året har antall bilinnbrudd økt kraftig. Og utbetalingene etter innbruddene har økt enda mer, med nesten 45 prosent.

DRAMATISK ØKNING: I år har vi sett en kraftig økning i antall bilinnbrudd. Utbetalingene øker med over 40 prosent. Foto: Colurbox
DRAMATISK ØKNING: I år har vi sett en kraftig økning i antall bilinnbrudd. Utbetalingene øker med over 40 prosent. Foto: Colurbox Vis mer
Publisert

Etter noen år med stabile tall, øker nå antall bilinnbrudd kraftig. Det viser ferske tall fra forsikringsselskapene som Dinside har fått tilgang til.

Ifølge tallene, som er samlet inn av Finans Norge, er økningen de tre siste årene på 17,5 prosent. Den store økningen har imidlertid kommet i år. I 2018 ble det meldt 4901 bilinnbrudd til forsikringsselskapene. I år ligger tallet an til å bli nærmere 5750 - en økning på hele 15 prosent.

Dramatisk økning

Økningen i utbetalingene er enda mer dramatisk. I 2017 ble det betalt ut i underkant av 89 millioner kroner etter bilinnbrudd. I år ligger det an til å bli utbetalt nesten 130 millioner kroner. Det er nesten 45 prosent mer.

Lenger ned i saken kan du se de fullstendige tallene for 2017, 2018 og 2019.

Vi har forsøkt å få en forklaring fra forsikringsbransjen på hva som er årsaken til den kraftige økningen. Ingen har noen sikker formening om hvorfor tallene for i år er så høye.

Arne Voll, kommunikasjonssjef i Gjensidige, er overrasket over økningen - ikke bare i antall innbrudd, men ikke minst i utbetalingene. Han tror det først og fremst skyldes at vi omgir oss med stadig flere verdifulle gjenstander, som vi ofte glemmer igjen i bilen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer