Antall skademeldinger i trafikken har økt med over 6.000 i sommer

Tallet på forsikringssaker i trafikken har økt med 6 prosent i sommer sammenlignet med fjoråret, viser ferske tall fra Gjensidige.

FLERE SKADEMELDINGER: Forsikringsselskapet Gjensidige melder om langt flere skademeldinger i sommer enn tidligere år. Her fra en kollisjon i Oslo i 2019. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
FLERE SKADEMELDINGER: Forsikringsselskapet Gjensidige melder om langt flere skademeldinger i sommer enn tidligere år. Her fra en kollisjon i Oslo i 2019. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Tallene gjelder for perioden 15. juni til 14. august og dekker altså tiden med mest ferietrafikk.

Ifølge en undersøkelse fra Gjensidige har norske forsikringsselskaper fått inn minst 6.000 flere skademeldinger i løpet av perioden sammenlignet med fjoråret. Trygg Trafikk meldte tidligere i sommer at de forventet flere ulykker på norske veier, nettopp på grunn av økt sommertrafikk i år.

– Vi er ikke overrasket over økningen og hadde nok egentlig ventet enda større tall, med tanke på at nordmenn flest har feriert i eget hjemland i sommer, sier kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige.

De fleste skademeldingene gjelder hovedsakelig materielle skader.

Skulle du være uheldig og skade egen eller andres kjøretøy, er det greit å være klar over at man nå kan fylle ut skademeldingen digitalt. NAF har nemlig laget en nettbasert skademelding.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer