Antara: Opel med ny SUV

Til høsten lanserer Opel en ny SUV som blir større enn de bestselgende japanerne. Tre motorer og kombinasjonen dieselmotor og automatgir kommer også.

Publisert
Sist oppdatert

Opel viste en ny SUV konseptbil i fjor på bilutstillingen i Frankfurt. Den het Antara GTC og så mer eller mindre ut som en tredørs kupé-SUV. Siden segmentet for små SUVer er det raskest voksende i Europa, var det nok forholdsvis enkelt for Opel å bestemme seg for å lansere Antara.

Antara er 4,57 meter lang og vil i første omgang være en femseters bil. Den vil med andre ord skille seg litt fra søstermodellen, Chevrolet Captiva som får syv seter, som også lanseres til høsten.

Motoriseringer

Basismotor i Antara blir en 2,4-liters firesylindret motor med 141 hestekrefter. Denne motoren kan kun leveres med manuell girkasse. Toppmotoren blir en 3,2-liters V6 motor med 224 hestekrefter og automatgir som standardutstyr. En dieselmotor blir også tilgjengelig og det er en 2-liter med 150 hestekrefter. Dieselmotoren kan leveres med både manuell og automatisk girkasse. Opel Antara blir levert med en firehjulsdrift som fordeler effekt til bakhjulene gjennom en elektrohydraulisk kløtsj. Dette er et system som i første rekke er utviklet for fremkommelighet på vei. Den vil også få 17-tommers felger i basisvarianten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer