Åpen BMW 1 prøvekjørt

BMWs kompaktkabriolet er både sporty og raffinert.

Publisert
Sist oppdatert

VALENCIA (DinSide Motor): Sommeren kom tidlig til Valencia i år - med nær norske sommertemperaturer i slutten av januar ble prøvekjøringen av BMWs nye, kompakte kabriolet på trafikkfattige og gode veier blant bugnende appelsintrær en ren fornøyelse - noe bilen selv i stor grad bidro til.

A3-konkurrent

BMW 1-serie ble lansert for tre og et halvt år siden - sommeren 2004. Den kom da som kombikupé og posisjonerte seg som konkurrent til Audi A3, med BMWs klassiske argumenter, raffinerte motorer og bakhjulsdrift, å slå i bordet med. Det er for øvrig morsomt, men nok ikke helt tilfeldig, at Audi lanserte sin kabrioletversjon av A3 samtidig med at vi prøvekjørte den toppløse varianten av 1-serie.

Rekken komplett

Det drøyde en stund før modellserien ble utvidet, men nå er 1-serien blitt et fullverdig familiemedlem når det kommer til valgfrihet mellom karosserivarianter. Riktignok mangler en stasjonsvognvariant, men ærlig talt: Noen mindre stasjonsvogn enn 3-serie Touring trengs ikke.

Modnet design

Nye 1-serie kabriolet er utviklet på grunnlag av kupéversjonen som kom på markedet for tre måneder siden. Meningene om 1-seriens design er delte og vi hører ikke til de store beundrerne; det litt snåle oppsynet med "naivt" blikk fra de litt for store frontlyktene samt "hengebuk"-effekten fra siden gjør at bilen ikke når til topps i skjønnhetskonkurransene i bilverdenen. Imidlertid synes vi at kabrioleten tar seg bedre ut enn kombikupévariantene, og har et reltivt spiselig utseende - i hvertfall med taket nede. Men dette har jo til syvende og sist med smak og behag å gjøre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer