Nye BMW 8-serie cabriolet prøvekjørt

Åpen himmelsk

En kjøretur i BMW M850i xDrive cabriolet er balsam for sjelen og vekker sanser som vanligvis sover når man kjører bil.

SPORTSBIL ELLER AUTOBAHNCRUISER?: Ja takk, begge deler, tenker jeg vi sier. Lykkefølelsen er sjelden langt unna i en 8-sylindret M-performance BMW-åtter. Foto: Knut Moberg
SPORTSBIL ELLER AUTOBAHNCRUISER?: Ja takk, begge deler, tenker jeg vi sier. Lykkefølelsen er sjelden langt unna i en 8-sylindret M-performance BMW-åtter. Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert

Det finnes en del nostalgikere der ute som mimrer om BMW 8-serie fra 90-tallet (ja, den med kodenavn E31. Men det er en begrenset skare og noen supersuksess ble modellen aldri. Alt i alt ble det produsert i overkant av 30.000 biler mellom 1989 og 1999.

Så ble det stille.

Åtter-renessanse

Men i 2018 slo BMW til og lanserte generasjon 2 etter et opphold på nesten to desennier, etter først å ha vist en heftig konseptbil, Concept 8-series, i mai 2017 i forbindelse med Concorso d'Eleganza Villa d'Este , av mange ansett som vårens vakreste bil-eventyr.

Kupeen ble lansert i fjor sommer og samme høst ble det annonsert at det ville komme en ekte M8 - noe som aldri skjedde under regimet til første generasjon - og en åpen versjon.

Det er sistnevnte vi nå har fått oppleve på Algarves flotte kjøreveier, og om det ikke var noen M8, overgår den sannsynligvis med god margin hva forgjengerns M-utgave ville vært. Vi har nemlig kjørt M 850i xDrive, åtteseriens kabrioletversjon med den nye utgaven av BMWs 4,4-liters V8-motor, som nå yter 530 hestekrefter.

Det dreier seg for øvrig om den samme motoren som sitter i den fornyede 750i som vi også nylig prøvekjørte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer