Elektriske kabrioleter

Åpen og elektrisk

Lite kan måle seg med følelsen av å kruse av sted på landeveien med luft i håret og en varm sol i nakken. Nå også i en lydløs, elektrisk kabriolet.

LUFT I LUGGEN: MG Cyberster er bare en av de nye, åpne, elektriske bilene som kommer på markedet om kort tid. Vi har sette på flere. Foto: MG Motors
LUFT I LUGGEN: MG Cyberster er bare en av de nye, åpne, elektriske bilene som kommer på markedet om kort tid. Vi har sette på flere. Foto: MG Motors Vis mer
Publisert

Du kjenner luktene av nyslått høy og hører alle fugle-lydene. Fram til nå har dette ofte vært forbundet med brummende bensinbiler. Nå er det flere elektriske biler uten tak på vei.

Kabriolet eller roadster? Navnet skjemmer ingen og forskjellene er litt flytende. En roadster er tradisjonelt en toseter med bakhjulstrekk og hardt eller mykt tak som kan tas av når du føler for det. Slik som MG Cybester, som kommer til Norge allerede neste sommer.

En kabriolet er som ny Mini Cooper SE Convertible, med et mykt stofftak som gjør bilen helt åpen når det rulles av og vinduene tas ned. Bilen er allerede i salg i et begrenset antall.

Vi har sett på noen av de åpne, elektriske bilene som er her eller er på vei om ikke lenge.

MG Cyberster

Mange trodde det bare var en designers våte drøm, men nei: Neste år kommer MGs nye, elektriske roadster på veien. Det bekreftet MG på bilutstillingen i Shanghai tidligere i år.

Bilen er en åpen toseter med bakhjulsdrift, akkurat som de ikoniske MGA og MGB fra 1960 og 1970-tallet.

NESTE SOMMER: Allerede neste sommer kan vi se elektriske MG Cyberster her hjemme, dersom det går som den norske importøren håper. Foto: MG
NESTE SOMMER: Allerede neste sommer kan vi se elektriske MG Cyberster her hjemme, dersom det går som den norske importøren håper. Foto: MG Vis mer

Cyberster får spesielle saksedører som vippes rett oppover i bakkant. Basisutgaven får en motor på rundt 250 kW (340 hester) som sitter på bakakselen. Det er mulig det også kommer en toppmodell med to motorer og firehjulstrekk.

Dag Asbjørnsen, som er sjef for den norske MG-importøren Norwegian Mobility Group, gleder seg til å få bilen til Norge.

- Vi regner med at den er på plass her neste sommer. Dette blir en spennende bil for oss. Den ivaretar MGs lang tradisjoner og blir viktig for å bygge vår merkevare her hjemme, sier Asbjørnsen.

En pris tør har foreløpig ikke å antyde.

Polestar 6

MÅ VENTE: Du må vente to-tre år før det blir mulig å gå i butikken å kjøpe en Polestar 6. Foto: Polestar
MÅ VENTE: Du må vente to-tre år før det blir mulig å gå i butikken å kjøpe en Polestar 6. Foto: Polestar Vis mer

Den har lenge vært kjent som en konseptbil, men nå har fabrikken bekreftet at Polestar 6 skal settes i produksjon. Polestar kaller bilen en roadster og skal vi tro fabrikken, får den ganske ekstreme ytelser: En motor på 884 hester, som skal kunne ta bilen fra 0-100 km/t på 3,2 sekunder. Foreløpig har ingen sagt noe om rekkevidde eller pris, men Polestar-sjef Thomas Ingenlath gleder seg:

- Med den overveldende responsen fra kunder og media etter visningen av konseptbilen, tok vi beslutningen om å sette denne fantastiske roadsteren i produksjon, sier Ingenlath.

Du må imidlertid smøre deg med litt tålmodighet dersom du planlegger å kjøpe en. Den kommer neppe før i 2025 eller 2026.

Mini Cabriolet

BARE 999: Den elektriske kabriolet-utgaven av Mini skal bare bygges i 999 eksemplarer – i hvert fall foreløpig. Foto: Mini
BARE 999: Den elektriske kabriolet-utgaven av Mini skal bare bygges i 999 eksemplarer – i hvert fall foreløpig. Foto: Mini Vis mer

Etter at Mini viste fram den elektriske konseptbilen Mini Cabriolet, kom det så mange positive tilbakemeldinger at fabrikken bestemte seg for å bygge en slik bil. Riktignok bare i en liten serie på 999 biler, men er du rask kan du kanskje være heldig å få kjøpt en.

Mini Cooper SE Convertible, som den heter, er bare 3,85 meter lang, en motor på 184 hester og skal klare en rekkevidde på 201 kilometer, ifølge fabrikken. Mini oppgir ingen norsk pris på bilen, men en bensinutgave av Mini Cooper SE, koster fra rundt 300 000 kroner i Norge.

Fiat 500 RED Kabriolet

LITEN OG SØT: Fiats 500 RED er liten og søt og allerede i salg. Foto: Fiat
LITEN OG SØT: Fiats 500 RED er liten og søt og allerede i salg. Foto: Fiat Vis mer

Noen vil hevde at lille Fiat 500 RED ikke er en ordentlig kabriolet, men den har i hvert fall et stofftak som kan rulles bakover og ned mot bagasjerommet. Dessuten kan du gå i butikken å kjøpe en i dag. Prisen er rundt 370 000 kroner. Bilen er liten (bagasjerom på 190 liter) og lett, så selv om den har et ganske lite batteri, skal den klare 300 kilometer før det er tomt for strøm. Motoren på 118 hester sitter foran og tar bilen fra 0-100 km/t på ni sekunder.

Dette kan være bilen for deg som bare har lyst på litt luft i håret og ikke har behov for stor plass.

Tesla Roadster

Allerede i 2017 viste Tesla fram det som skulle bli dere nye roadster. Planen var at den skulle komme i salg i 2020. Foreløpig er det ingen som har sett snurten av bilen og det er usikkert om den kommer i produksjon i 2024, som nå er planen.

KOMMER, KOMMER IKKE?: Tesla Roadster ble vist fram for flere år siden, med planlagt produksjon i 2020. Nå er mange usikre på om bilen noen gang vil komme i salg. Foto: Tesla
KOMMER, KOMMER IKKE?: Tesla Roadster ble vist fram for flere år siden, med planlagt produksjon i 2020. Nå er mange usikre på om bilen noen gang vil komme i salg. Foto: Tesla Vis mer

Prototypen som ble vist fram for lenge siden hadde ekstreme ytelser: Rekkevidde på 1 000 kilometer, 0-100 km/t på 2,1 sekunder og toppfart 400 km/t. Firehjulstrekk skulle selvfølgelig bli standard.

Det er kanskje ikke så rart at mange begynner å tvile på om noen har behov for en bil med slike ytelser og om Tesla Roadster noen gang kommer til å komme i produksjon.

Det er imidlertid mulig å reserve bilen på hjemmesidene til Tesla Norge. Det koster deg litt over 400 000 kroner.

Kanskje kommer VW

VW ID.3 Cabriolet
VW ID.3 Cabriolet Vis mer

I 2021 viste daværende VW-sjef Herbert Diess fram tegninger av en ID. 3 kabriolet på Twitter. Etter det har det vært stille, men ryktene går i media om at VW jobber med å bygge en designstudie av bilen. Om bilen noen gang kommer i produksjon er usikkert, men det er lov å håpe.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer