Australsk stat tillater smileys på bilskiltene

Åpner for emojier i bilskiltet

Queensland i Australia er først ute. Men kan det bli aktuelt i Norge?

NYE BILSKILT: Via statens offisielle skiltleverandør, Personalized Plates Queensland (PPQ), har Queensland i Australia nå åpnet opp for emojier på bilskiltene. Foto: Øystein Fossum
NYE BILSKILT: Via statens offisielle skiltleverandør, Personalized Plates Queensland (PPQ), har Queensland i Australia nå åpnet opp for emojier på bilskiltene. Foto: Øystein Fossum Vis mer
Publisert

Allerede nå kan bileiere i den Queensland forhåndsbestille nye personlige skilter til bilene sine. 1. mars åpner nemlig den australske staten for å benytte emojier - eller såkalte smileys - i bilskiltene, melder Brisbane Times.

Statens offisielle skiltleverandør, Personalized Plates Queensland (PPQ), tilbyr allerede en rekke tilpasnings-alternativer, inkludert farger, temaer og logoer fra lokale idrettslag. En talskvinne for Royal Automobile Club of Queensland, Rebecca Michael, sier til TV-kanalen 7News Brisbane at å tilby emojier var en naturlig forlengelse av dette.

- I en periode har vi tilbudt å støtte favorittlaget eller favorittbyen med et symbol på nummerplaten. Å kunne bruke en emoji er ikke annerledes, forklarer Michael.

Fem alternativ

Det vil imidlertid ikke bli fritt fram for å pøse på med emojier og symbol på skiltene. Antallet vil nemlig bli begrenset til bare én emoji, valgt fra fem forskjellige alternativer:

  • Gledeståre-emoji
  • Solbrille-emoji
  • Blunke-emoji,
  • Smile-emoji
  • hjerte i øynene-emoji.

Dermed får de ikke mulighet til å velge hånd-emojier, sove-emoji, ansikt som kaster opp-emojien, eller sjokoladeis-emoji (les avføring) eller andre morsomme emojier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer