Arctic Trucks med rekord til Sydpolen

Fremkommelighetsmesterne med baser i Reykjavik og Drammen når stadig nye høyder.

TØFFE TAK: Ombygde Toyota Hilux-er på vei over Antarktis. Guinness'World Records har godkjent verdensrekorden. Foto: Arctic Trucks
TØFFE TAK: Ombygde Toyota Hilux-er på vei over Antarktis. Guinness'World Records har godkjent verdensrekorden. Foto: Arctic Trucks Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Får få dager siden ble det kjent at en antarktis-ekspedisjon med to Arctic Trucks-kjøretøyer av typen ombygd Toyota Hilux har satt offisiell verdensrekord på turen over det antarktiske høyplatået fra Novo til Sydpolen.

230 mil i isødet

Turen, som gikk over 2.308 kilometer, tok fire og en halv dag (temmelig nøyaktig 108 timer). De holdt en snittfart på 21,4 kilometer i timen og kunne kjøre 2,2 kilometer per liter drivstoff. Bilene, basert på Toyota Hilux 3.0 turbodiesel, trengte kun en tankstopp på veien heldigvis, og hadde med seg nok drivstoff til å tilbakelegge 1.500 kilometer hver.

Ekspedisjonens organisatorer var Kazakhstan National Geographic Society og The Antarctica Company (TAC), og den hadde fire deltakere: Konstantin Orlov and Stanislav Makarenko from KNGS, Andrey Myller fra TAC, og Hlynur Sigurdsson fra Arctic Trucks.

På disse nettsidene kan du lese mer om denne, og andre ekspedisjoner.

Se bildene fra denne, og en tidligere Sydpol-ekspedisjon:

Berømte med Top Gear

Firmaet Arctic Trucks har skaffet seg et meget solid image blant 4x4-entusiaster med sansen for ekstreme utfordringer. De har organisert flere ekspedisjoner tidligere, både på Island, (der firmaets hovedkontor ligger), på Grønland, i Arktis (selvfølgelig?) - med Top Gear til den magnetiske nordpol, og flere ganger til Antarktis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer