Årets beste og dårligste sommerdekk

Billigdekk får stryk, men du trenger ikke kjøpe de dyreste for å få gode sommerdekk.

Styr unna de billigste dekkene. Foto: Colourbox.com
Styr unna de billigste dekkene. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å skille gode fra dårlige dekk er ikke mulig bare ved å se på dem. Men ser du på testresultatene som i dag publiseres i Motor og hos NAF, får du klare anbefalinger. Vi presenterer vinnerne og taperne her.

Premiummerkenes billigvarianter

Noen av testens billigste dekk får stryk, men du trenger ikke handle dyrest for å få gode dekk. Flere av dekkfabrikkene som lager gode dekk har både premium-merker og andre, rimeligere merker av god kvalitet. For eksempel lager Continental Barum, Bridgestone lager Dayton, Goodyear står bak Sava, mens Kleber ligger under Michelin.

Full pristest finner du her.

Vinnerne og taperne

Den beste totalpoengsummen får Continental PremiumContact2, selv om rullemotstand er ganske høy. Bak følger Goodyear OptiGrip som får ekstra skryt for egenskaper på våt vei, og Nokian Hakka H som har lav rullemotstand og går stille.

Michelin Energy Saver gjør det også godt, og får skryt for å ha klart å kombinere lav rullemotstand (som gir lavt forbruk), med godt grep på våt vei.

Dårligst i test av Wanli S-1088, som er ett av de dårligste sommerdekkene testerne har hatt inne. Superbillig, men også med svært dårlig veigrep. Ikke bruk dette om det regner, er rådet. Goodride SA-05 og Sava Intensa HP får heller ikke for mange godord i testen. Goodride er i likhet med Wanli produsert i Kina, og har ikke gode egenskaper ved kritiske manøvrer. Sava er fra Slovenia, og får også kritikk for manglende veigrep ved kritiske manøvrer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer