Årets beste sommerdekk 2015

Det er ikke vær for å legge om i skrivende stund, men er du smart er det akkurat nå du bør snike i køen og kjøpe de beste sommerdekkene.

FORSKJELLER: Årets test av sommerdekk er klar, og resultatene svært forskjellig.  Foto: ADAC
FORSKJELLER: Årets test av sommerdekk er klar, og resultatene svært forskjellig. Foto: ADAC Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens vinterføret setter oss på den siste prøve, lanserer NAF også i år sin store test av sommerdekk.

Testen gjøres i samarbeid med svenske, finske og russiske medier, og er den grundigste dekktesten som tar for seg dekk spesielt beregnet for vårt markedet og klima.

Mange har allerede lagt om, og har dermed fått seg en kraftig overraskelse. Flere bruker til og med sommerdekk om vinteren, noe som er direkte uforsvarlig. Men selv om du ikke skal legge om akkurat nå, kan det være desto smartere å sikre seg ønskedekkene før flere har fokus på dekkskift i påsken eller rett over.

Kan også anbefale billige dekk

I årets test av sommerdekk er testet 15 forskjellige dekk. Det er ikke som noen bombe at det er de typiske kjente premiumdekkene som kommer best ut, men også i de mellomste prisklassene finnes det dekk som presterer bra.

- I testen finner vi også noen billige dekk som vi kan anbefale, sier Rune Korsvoll.

Han har vært NAF og bladet Motors mann i disse testene i en årrekke.

10 myter om sommerdekk

Klinten fra hveten

DEKKTESTER: Rune Korsvoll er mannen som håndterer dekktestenen på vegne av NAF.  Foto: Fred Magne Skillebæk
DEKKTESTER: Rune Korsvoll er mannen som håndterer dekktestenen på vegne av NAF. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer


Det er når forholdene blir virkelig dårlig at de beste skilles fra de dårligste.

Om et dekk stopper på 30 eller 37 meter på våt asfalt er vesentlig, dersom det er i forkant av et fotgjengerfelt, eller annen mulig fare.

Mens man med det beste dekket ville klare å stoppe, så har man fortsatt høy fart med det dårligste. Det er likevel ikke sikkert at dette dekket er det som er best på alle områder. Det er derfor viktig at du setter deg inn i tabellene for hvert enkelt dekk, og velger ut fra de forhold du og ditt kjøremønster har best nytte av.

Her er dekket som reparerer seg selv

Årets testvinner kommer fra Continental. Med en poengscore på 9,5 er det marginalt foran de to dekkene som kommer på delt andreplass, Nokian Hakka Blue, og Pirelli Cinturato P7 Blue, med 9,3 poeng.

Forskjellen på toppdekkene er som sagt marginal, og selv om det er liten forskjell i poengsum, så kan du oppleve store forskjeller i pris.

Derfor, dersom du ikke klarer å finne et dekk som skiller seg nevneverdig ut til din fordel i kvalitet, så gå på prisen. Der kan det være at du kan hente mye.

Her er resultatlisten fra NAFs store dekktest (fra best til dårligst):

Hos NAF får du også oversikten over hvordan de forskjellige dekkene har gjort det i ulike disipliner. For eksempel hvilke som gjør det best på tørr vei og vått føre. Sjekk her før du velger for forhold du vanligvis kjører på.

HER FNNER DU HELE SOMMERDEKKTESTEN FRA NAF

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer