Årets bil 2004

58 motorjournalister fra 22 land i Europa skal snart kåre årets bil for 41. gang.

Publisert
Sist oppdatert
Årets bil 2004

Stem på din favoritt

Hvilken bil synes du skal få tittelen i år? (Avsluttet)
BMW 5-serie(38%) 2040
Toyota Avensis(19%) 1037
Volkswagen Golf(16%) 863
Opel Meriva(9%) 490
Mazda 3(8%) 451
Fiat Panda(6%) 298
Nissan Micra(3%) 165
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Juryen består av 58 motorjournalister, og fra Norge er det Rune Korsvoll fra bladet Motor som er medlem. Antallet medlemmer fra hvert enkelt land baseres på hvor stort landets totale bilmarked er, og hvor viktig landet er for bilindustrien. De viktigste landene er Frankrike, Tyskland, Storbritannia, Italia og Spania som har seks medlemmer hver. De andre landene blir tildelt medlemmer proposjonalt nedover. Det er flere land som deler jumboplassen. Både Tsjekkia, Danmark, Finland, Hellas, Irland, Russland, Tyrkia og Norge har bare ett medlem. Sverige, som er et bilproduserende land, har tre medlemmer.

Slik foregår det

Oppgaven til juryen er å finne en vinner blant alle bilene. Det finnes ingen delseiere eller klassevinnnere. Og poenggivingen er ikke bergnet på å kunne lage en rangering av de andre bilene.

Alle kandidatene blir bedømt mot rivalene i den samme klassen og i tillegg blir bilene vurdert etter design, komfort, sikkerhet, økonomi, kjøreegenskaper, ytelse, funksjonalitet, miljøvennlighet, kjøreglede og pris. Spesielt blir det lagt vekt på tekniske nyvinninger, og også valuta for pengene blir tillagt stor vekt.

De bilene som får delta er helt nye modeller og ikke oppfriskede eldre modeller. Det spiller ingen rolle hvilket land de kommer fra, men de må være tilgjengelig i minst fem europeiske land og ha et salgspotensial på minst 5.000 stykker per år.

Først stemmer man frem en finalegruppe på syv biler. Deretter har hvert jurymedlem 25 poeng som skal fordeles på minst fem biler og maksimum ti poeng til en enkelt bil. Jurymedlemmene må også skrive en begrunnelse for hvorfor de har stemt som de har.

2004

I fjor stemte dere lesere frem Merceds E-klasse som deres favoritt. Den fikk 28% av stemmene. Renault Megane fikk bare 9% stemmer på DinSide Motor, men det var denne bilen juryen til slutt kåret som vinner. I år er finalistene BMW 5-serie, Fiat Panda, Mazda 3, Nissan Micra, Opel Meriva, Toyta Avensis, Volkswagen Golf.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer