Årets designbil 2008

Audi R8 hentet ikke bare prisen "Årets sportsbil 2008". I tillegg stakk Audis midtmotoriserte sportsbil av med designprisen.

Publisert
Sist oppdatert

Alle biler som tilfredsstiller kravene for å kjempe om hovedprisen, World Car of the Year, er samtidig kvalifisert for å delta i World Car Design of the Year-klassen. Det betyr at 39 bilmodeller i utgangspunktet var med i årets konkurranse.

Audi, Mazda og Volvo

Juryen overlot imidlertid til et uavhengig panel bestående av fire design-eksperter å velge ut tre finalister (tidligere fem), som selve juryen i neste omgang stemte over. Panelet valgte i tillegg til Audi R8 ut Mazda 2 og Volvo C30.

Interessant detaljer

Juryen valgte altså Audi R8, noe den blant annet begrunner med bilens "slående design", "stilfullhet" og at bilen er "original og full av interessante detaljer", deriblant de spesielle platene (blades) i bakkant av dørene. Ja, juryen går faktisk så langt som til å hevde at Audi med R8 har endret landskapet i sportsbil-verdenen.

Juryen berømmer også Audi for å ha klart å utvikle en rendyrket og vakker sportsbil i en tid preget av stadig tøffere krav til sikkerhet og miljø i bilbransjen.

Tidligere World Design of the Year-vinnere: Audi TT (2007), Citroën C4 (2006).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer