14 000 nordmenn på liste

Årets frekkeste elbil på plass

I disse dager ruller de første Ioniq 5 ut til kunder i Norge. En av årets mest spennende elbiler har teknologi som gir lang rekkevidde og rask lading.

14 000 NORDMENN: De første Ioniq 5 er nå på vei til kundene sine. Hele 14 000 nordmenn har meldt sin interesse for bilen. Mange satt seg på liste etter å ha sett bilder av en bil med et frekt utseende. Foto: Hyundai
14 000 NORDMENN: De første Ioniq 5 er nå på vei til kundene sine. Hele 14 000 nordmenn har meldt sin interesse for bilen. Mange satt seg på liste etter å ha sett bilder av en bil med et frekt utseende. Foto: Hyundai Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hyundai har hatt stor suksess med flere av sine elbilmodeller i Norge – deriblant Ioniq. Den har vært en prisgunstig familiebil som ikke minst har hatt gode prestasjoner på norsk vinterføre.

Nå er Ioniq blitt fabrikkens unike elbilmerke og første modell ut er Ioniq 5. Dette er en mellomstor crossover - noe midt i mellom en SUV og en vanlig personbil. Det betyr først og fremst litt høyere bakkeklaring og høyere sitteposisjon enn en vanlig sedan.

Den første båtlasten med biler klappet til kai i Drammen for et par uker siden. De første bilene er nå klargjort og på vei ut til kundene. Interessen fra norske kunder har vært svært stor. 14 000 nordmenn har meldt sin interesse før de har sett bilen i virkeligheten.

Overraskende tøff

Bildene av Ioniq 5 har imidlertid avslørt et frekt utseende som skiller seg fra alt det Hyundai tidligere har bygget av elbiler. Eller som Guy Bird i nettstedet Cardesign News uttrykker det:

- Da produksjonsutgaven av Ioniq 5 ble vist fram i februar i år, var kanskje ikke utseendet noen stor overraskelse for oss som så konsept-utgaven på Frankfurt-utstillingen høsten 2019. Men at bilen skulle være så lik konseptet, var en overraskelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer