Årets miljøbil 2009: Vinneren er kåret

Honda FCX Clarity er kåret til World Green Car 2009.

VINNEREN: Honda FCX Clarity
VINNEREN: Honda FCX Clarity Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det betyr at Honda har vunnet Årets miljøbil-kåringen to av fire ganger. Honda vant nemlig også den første kåringen, i 2006, med sin Honda Civic Hybrid. Mens de tidligere innerne har vært diesel- og hybridbiler, er Honda FCX Clarity er den første brenselcellebilen som er kåret til World Green Car.

Lang vei

Mange eksperter mener at nettopp brenselcelleteknologien er fremtiden for verdens bilindustri. Samtidig er de fleste enige om at veien dit er lang.

For selv om FCX Clarity nå er hedret med en miljøpris, er det i praksis ikke mulig å få kjøpt bilen. Honda har nemlig kun bygget noen svært få eksemplarer. Disse går som leasede testbiler i Sør-California og Japan. Honda regner faktisk ikke med å få satt bilen i serieproduksjon før i 2018. Innen den tid håper Honda at enkelte områder i verden vil ha utviklet en skikkelig infrastruktur for fylling av hydrogen.

22 kvalifiserte

FCX slo ut 21 konkurrenter, deriblant finalistene Mitsubishi i-MiEV og Toyota iQ. Mens førstnevnte er en elbil, drives sistnevnte fremover av tradisjonelle motorer (bensin og diesel). På den annen side er iQ den eneste bilen blant de tre finalistene det faktisk er mulig å kjøpe, deriblant i Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer