Årets sportsbil 2008

Audi R8 vant en knusende seier foran 12 tøffe konkurrenter og stakk av med utmerkelsen "Årets sportsbil 2008".

Publisert
Sist oppdatert

World Car of the Year stiller fire krav til biler som skal delta i World Performance Car-kategorien. For det første må den aktuelle modellen være ny eller kraftig modifisert i forhold til året før. Den må produseres i minst 500 eksemplarer årlig (tidligere 1.000) og den må være i salg i minst ett stort marked året forut for prisutdelingen. Det fjerde kravet er relativt selvsagt, nemlig at bilen må være orientert mot ytelse eller sportslighet.

Ni av ti fra Europa

12 bilmodeller slapp gjennom disse fire nåløyene, men verken Mercedes-Benz SLR eller Porsche Cayenne kom med blant de ti som nådde opp til den første finalerunden. Den første finalerunden ble forøvrig fullstendig dominert av europeisk bilindustri. Med unntak av én modell - Honda Civic R - har samtlige av de ti finalistene sitt opphav i Europa.

Tysk dominans

VINNEREN: Audi R8
VINNEREN: Audi R8 Vis mer


Hele seks av de ti har i tillegg tysk opphav og det var tre av disse som gikk til den andre finalerunden; Audi R8, Audi S5 og BMW M3. Det betyr at Audi faktisk endte opp med to modeller på pallen.

Avstemningen viste imidlertid at R8 var juryens utvilsomme favoritt. Hele 29 av de 42 stemmeberettigede i denne grenen valgte R8 som sin favoritt.

"Eksepsjonell balanse"

Juryen legger først og fremst vekt på bilens "overraskende agilitet", "eksepsjonelle balanse" og generelt inspirerende kjøreegenskaper. R8 får også skryt for sitt design. Det Audi nok er mest fornøyd med, er følgende jury-utsagn: "At Audi klarer å tilby slike kapasiteter til en pris som ligger lavere enn Porsche 911, er utrolig".

Tidligere World Performance Car-vinnere: Audi RS4 (2007), Porsche Cayman (2006).

 • Årets sportsbil 2008
 • Årets miljøbil 2008
 • Årets designbil 2008
 • Store bilder: Finalistene i hovedklassen
 • Store bilder: Finalistene i sportsbilklassen
 • Store bilder: Finalistene i miljøklassen
 • Store bilder: Finalistene i designklassen

 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer