Årets sportsbil 2008

Audi R8 vant en knusende seier foran 12 tøffe konkurrenter og stakk av med utmerkelsen "Årets sportsbil 2008".

Publisert
Sist oppdatert

World Car of the Year stiller fire krav til biler som skal delta i World Performance Car-kategorien. For det første må den aktuelle modellen være ny eller kraftig modifisert i forhold til året før. Den må produseres i minst 500 eksemplarer årlig (tidligere 1.000) og den må være i salg i minst ett stort marked året forut for prisutdelingen. Det fjerde kravet er relativt selvsagt, nemlig at bilen må være orientert mot ytelse eller sportslighet.

Ni av ti fra Europa

12 bilmodeller slapp gjennom disse fire nåløyene, men verken Mercedes-Benz SLR eller Porsche Cayenne kom med blant de ti som nådde opp til den første finalerunden. Den første finalerunden ble forøvrig fullstendig dominert av europeisk bilindustri. Med unntak av én modell - Honda Civic R - har samtlige av de ti finalistene sitt opphav i Europa.

Tysk dominans

Hele seks av de ti har i tillegg tysk opphav og det var tre av disse som gikk til den andre finalerunden; Audi R8, Audi S5 og BMW M3. Det betyr at Audi faktisk endte opp med to modeller på pallen.

Avstemningen viste imidlertid at R8 var juryens utvilsomme favoritt. Hele 29 av de 42 stemmeberettigede i denne grenen valgte R8 som sin favoritt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer