Årets sportsbil 2009: Finalistene kåret

"Årets sportsbil"-tittelen vil i år gå til Corvette, Nissan eller Porsche.

Publisert
Sist oppdatert

World Car of the Year-juryen har nemlig gjennomført nok en avstemming, der de 10 delfinalistene er redusert til tre finalister. De tre er:

• Amerikaneren Corvette ZR1• Japaneren Nissan GT-R• Tyskeren Porsche 911 Carrera

Nesten 3.600 stemmer

Det betyr at juryen er svært samstemt med våre lesere, som i løpet av de siste ukene har avgitt 3.595 stemmer. Hele 665 av disse (18 prosent) gikk til den japanske superkupeen Nissan GT-R, som dermed vant DinSides avstemming. Tradisjonsrike Porsche 911 Carrera fikk 484 stemmer (13 prosent) og erobret tredjeplassen. Vår fjerdeplass gikk til den tredje finalisten - Corvette ZR1 - som ble tildelt 400 stemmer (11 prosent).

RS6 ute

Andreplassen i vår avstemming gikk imidlertid til Audi RS6, som fikk 539 stemmer (15 prosent). Den internasjonale World Car of the Year-juryen var imidlertid ikke enig om at den usedvanlig motorsterke familiebilen fortjente å havne i finalen.

Også BMW 135i Coupé/Cabriolet, Lamborghini Gallardo LP560-4 og Mercedes-modellene C- og SL 63 AMG røyk ut av finalen. Det samme gjelder konkurrentene Mitsubishi Lancer Evolution X og Subaru Impreza WRX STi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer