Årets sportsbil 2009: Vinneren kåret

Nissan GT-R er kåret til World Performance Car 2009.

Årets sportsbil 2009: Vinneren kåret
Publisert
Sist oppdatert

Nissan GT-R, med sine 480 hestekrefter og firehjulsdrift, fikk svært mye oppmerksomhet i 2008. Nå er bilen, som første japaner, tildelt betegnelsen World Performance Car 2009.

Vi har i år fulgt World Performance Car-kåringens ulike faser tett og kunne i februar fortelle at juryen hadde valgt ut ti delfinalister blant de 23 opprinnelige kandidatene. Vi ga våre lesere mulighet til å si sin mening om hvilken av delfinalistene som fortjener betegnelsen "Årets sportsbil 2009", noe som resulterte i nesten 3.600 stemmer. 665 av disse (21 prosent) gikk til Nissan GT-R, som dermed vant avstemmingen soleklart foran Audi RS6 Avant (539) og Porsche 911 Carrera (484).

Treffsikre lesere

Så, i mars, kunne vi fortelle at World Car of the Year-juryen hadde gjennomført nok en avstemming, noe som resulterte i tre finalister. Disse var Corvette ZR1, Nissan GT-R og Porsche 911 Carrera. Igjen ga vi våre lesere mulighet til å stemme, men denne gangen spurte vi ikke hvilken bil våre lesere mente fortjente å vinne. I stedet spurte vi hvilken bil de trodde ville vinne. Og igjen stakk Nissan GT-R av med seieren og hele 52 prosent av stemmene (28 prosent stemte 911, 20 prosent stemte ZR1).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer