Årets sportsbil 2009: Vinneren kåret

Nissan GT-R er kåret til World Performance Car 2009.

Årets sportsbil 2009: Vinneren kåret
Publisert
Sist oppdatert

Nissan GT-R, med sine 480 hestekrefter og firehjulsdrift, fikk svært mye oppmerksomhet i 2008. Nå er bilen, som første japaner, tildelt betegnelsen World Performance Car 2009.

Vi har i år fulgt World Performance Car-kåringens ulike faser tett og kunne i februar fortelle at juryen hadde valgt ut ti delfinalister blant de 23 opprinnelige kandidatene. Vi ga våre lesere mulighet til å si sin mening om hvilken av delfinalistene som fortjener betegnelsen "Årets sportsbil 2009", noe som resulterte i nesten 3.600 stemmer. 665 av disse (21 prosent) gikk til Nissan GT-R, som dermed vant avstemmingen soleklart foran Audi RS6 Avant (539) og Porsche 911 Carrera (484).

Treffsikre lesere

Så, i mars, kunne vi fortelle at World Car of the Year-juryen hadde gjennomført nok en avstemming, noe som resulterte i tre finalister. Disse var Corvette ZR1, Nissan GT-R og Porsche 911 Carrera. Igjen ga vi våre lesere mulighet til å stemme, men denne gangen spurte vi ikke hvilken bil våre lesere mente fortjente å vinne. I stedet spurte vi hvilken bil de trodde ville vinne. Og igjen stakk Nissan GT-R av med seieren og hele 52 prosent av stemmene (28 prosent stemte 911, 20 prosent stemte ZR1).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.