Årets verdensbil 2009: Finalistene kåret

Den gjeve "Årets verdensbil"-tittelen vil i år gå til Ford, Toyota eller Volkswagen.

Publisert
Sist oppdatert

World Car of the Year-juryen har nemlig gjennomført nok en avstemming, der de 11 delfinalistene er redusert til tre finalister. De tre er:

• Småbilen Ford Fiesta• Minibilen Toyota iQ• Kompaktbilen Volkswagen Golf

Mer enn 3.000 stemmer

Det betyr at juryen ikke var helt enig med våre lesere, som de siste ukene har hatt muligheten til å stemme over de 11 delfinalistene. Våre lesere avga 3.332 stemmer, hvorav hele 644 (19 prosent) gikk til Audi A4. Andreplassen gikk til Nissan GT-R, som mottok 527 stemmer (16 prosent). BMW 7-serie fikk 519 stemmer (16 prosent) og stakk dermed av med bronsemedaljen i vår avstemming. Det betyr at hele 50 prosent av stemmene gikk til disse tre modellene.

Ikke våre leseres favoritter

De tre finalistene utpekt av World Car of the Year-juryen gjorde det langt svakere i vår avstemming. Aller dårligst gikk det for Fiesta, som endte opp med kun 134 stemmer (4 prosent) og en tiendeplass. Toyota iQ mottok 182 stemmer (5 prosent), noe som holdt til en femteplass, mens Volkswagen Golf tok fjerdeplassen med 309 stemmer (9 prosent).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer