Årets verdensbil 2009: Vinneren kåret

Volkswagen Golf er kåret til World Car of the Year 2009.

Årets verdensbil 2009: Vinneren kåret
Publisert
Sist oppdatert

Våre lesere viste seg denne gang å være gode spåmenn og -kvinner. 48 prosent av dem tippet nemlig at Volkswagen Golf ville stikke av med seieren foran de to finalistene Ford Fiesta og Toyota iQ. Golf blir den tredje europeiske bilen som utnevnes til World Car of the Year og den andre fra Volkswagen-konsernet (Audi A6 vant den første kåringen i 2005).

"Eksklusiv"

De 59 dommerne - som kommer fra 25 land - mener blant annet at sjette generasjon Golf oppleves som mer eksklusiv og raffinert enn sine konkurrenter. Blant annet fremhever de bilens gode støyisolasjon. Juryen legger også vekt på det brede motorutvalget og den fine dobbeltkløtsjkassen.

God bil

Om Volkswagen Golf VI faktisk er den beste bilen som ble lansert i fjor kan diskuteres. Men vi her på DinSide Motor har ingen problemer med å være enige i at nye Golf er en meget bra bil. Vi har nemlig kåret Golf VI til beste kjøp i sin klasse - kompaktklassen.

På sin vei mot seieren utkonkurrerte Golf til sammen 50 rivaler. Blant disse var Audi A4, Citroën C5, Fiat 500, Mazda 6, Peugeot 308, Skoda Superb, Subaru Forester, Toyota Avensis, Volkswagen Tiguan og Volvo XC60.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer