Årets verdensbil 2009: Vinneren kåret

Volkswagen Golf er kåret til World Car of the Year 2009.

Årets verdensbil 2009: Vinneren kåret
Publisert
Sist oppdatert

Våre lesere viste seg denne gang å være gode spåmenn og -kvinner. 48 prosent av dem tippet nemlig at Volkswagen Golf ville stikke av med seieren foran de to finalistene Ford Fiesta og Toyota iQ. Golf blir den tredje europeiske bilen som utnevnes til World Car of the Year og den andre fra Volkswagen-konsernet (Audi A6 vant den første kåringen i 2005).

"Eksklusiv"

De 59 dommerne - som kommer fra 25 land - mener blant annet at sjette generasjon Golf oppleves som mer eksklusiv og raffinert enn sine konkurrenter. Blant annet fremhever de bilens gode støyisolasjon. Juryen legger også vekt på det brede motorutvalget og den fine dobbeltkløtsjkassen.

God bil

Om Volkswagen Golf VI faktisk er den beste bilen som ble lansert i fjor kan diskuteres. Men vi her på DinSide Motor har ingen problemer med å være enige i at nye Golf er en meget bra bil. Vi har nemlig kåret Golf VI til beste kjøp i sin klasse - kompaktklassen.

Årets verdensbil 2009: Vinneren kåret


På sin vei mot seieren utkonkurrerte Golf til sammen 50 rivaler. Blant disse var Audi A4, Citroën C5, Fiat 500, Mazda 6, Peugeot 308, Skoda Superb, Subaru Forester, Toyota Avensis, Volkswagen Tiguan og Volvo XC60.

Tidligere vinnere:

2008: Mazda 2
2007: Lexus LS 460
2006: BMW 3-serie
2005: Audi A6

I disse artiklene finner du masse informasjon om World Car of the Year-kåringen:
• Årets verdensbil 2009: Finalistene kåret (mars, tre finalister)
• Stem på Årets verdensbil 2009 (februar, 11 delfinalister)

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer