Arrangerer NM i olabil for barn og ungdom

Det er igjen duket for en fartsfylt helg for olabilentusiastene.

HOLD FAST: Det er bare å holde seg fast ned Torshovdalen i Oslo. Til helgen er det duket for NM i aldersklassene 7 til 11 år og 12 til 17 år.  Foto: OLABIL.NO
HOLD FAST: Det er bare å holde seg fast ned Torshovdalen i Oslo. Til helgen er det duket for NM i aldersklassene 7 til 11 år og 12 til 17 år. Foto: OLABIL.NO Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2004 startet det som har blitt til en årlig begivenhet, nemlig norgesmesterskapet i olabil. I år arrangeres det for 12 gang, det kan du få med deg i Torshovdalen i Oslo lørdag 12. august.

- I år venter vi rett i overkant av 30 deltakende biler, forteller arrangør Terje Skaug.

Er du mer opptatt av ekte biler, kan du faktisk bygge din egen.

NM i olabil

Er du i området, er det absolutt verdt å ta turen til Torshovdalen i Oslo på lørdag. Skaug lover god stemning i en fartsfylt bakke.

- Vi vet det kommer biler fra både Stavanger, Arendal og til og med Syd-Sverige. Vi favner bredt og håper på skikkelig godt vær, sier han til Dinside.

Av deltakere kommer det både gjengangere og noen nye deltakere, og aldersklassene er fordelt mellom 7 og 11 år og 12 til 17 år.

Skaug forteller om en gjeng fra Stavanger som nå skal delta for siste året, da de neste år ikke vil fylle alderskravene for konkurransen.

- Gjengen fra Stavanger har vært med flere år, nå er det deres siste så de er veldig ivrige på å hente hjem sin andre pokal.

KREATIVITET: I klassen best in show vinner den bilen som på en eller annen måte skiller seg ut med å gjøre det lille ekstra.  Foto: Olabil.no
KREATIVITET: I klassen best in show vinner den bilen som på en eller annen måte skiller seg ut med å gjøre det lille ekstra. Foto: Olabil.no Vis mer


Du kan fortsatt melde deg på

Vinnerne av olabilkonkurransene får pengepremier, mens Best in show vinner sykkel. Pengepremiene er på henholdsvis 1.000 kroner for første-, 750 kroner for andre- og 500 kroner for tredjeplassen.

Best in show går ifølge Skaug ut på visuell prestasjon og det å ha det lille ekstra.

Det er fortsatt noen plasser igjen, så er du rask på labben er det fortsatt mulig å melde seg på her.

Foreløpig ser det ut til at været i helgen blir greit, og Skaug satser på gode forhold i bakken. Selve løypa vil bli endelig når førerne er tilstede lørdag morgen klokka 09:00, og løpet starter kl 11:00.

Her kan du se hvordan det gikk i fjor.LES OGSÅ: Sjekk ut verdens raskeste gressklipper!
LES OGSÅ: Dette må du gjennom for å få førerkortet
LES OGSÅ: Her er reglene for ståhjuling

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer