Årsavgift: Selger har ansvaret

Hvem har ansvaret for årsavgiften på bilen - kjøper eller selger?

SOLGT BILEN? Har du solgt bilen etter nyttår, så er du ansvarlig for innbetaling av årsavgiften.  Foto: Per Ervland
SOLGT BILEN? Har du solgt bilen etter nyttår, så er du ansvarlig for innbetaling av årsavgiften. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det sendes i disse dager ut 3,6 millioner krav om innbetaling av årsavgift på kjøretøy. Men hvor ligger ansvaret dersom du har solgt bilen?

-Har du solgt bil etter årsskiftet, så har du også ansvaret for at avgiften blir betalt, og helst i tide, er meldingen fra NAF.

Kort fortalt, årsavgiften blir sendt ut til den som stod som kjøretøyets eier ved årsskiftet. Skulle du ha solgt bilen i mellomtiden, så er det altså du som tidligere eier som har ansvaret for at avgiften blir betalt.

Leaset bil gir høyere årsavgift

De fleste som gjør bilhandel toli denne perioden har avklart med den andre part hvem som skal betale den kommende avgiften. Uavhengig av hva dere er blitt enige om, så er det likevel opp til den som stod som eier ved årsskiftet å sørge for at den rette part betaler. Du kan med andre ord ikke selge deg fra forpliktelsene.

-Mangler du giro eller har mistet den, gå inn på www.skatteetaten.no(Er blitt endret i 2016 fra Tollvesenet til Skatteetaten, journ.am) og legg inn bilens registreringsnummer. Da får man et nytt KID-nummer, tipser Jan Ivar Engebretsen i NAF. Kan bli en realitet: Årsavgift etter bruk

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer